Medewerkers stad Brugge redden hondje uit reitjes: “Sprong voor onze ogen 3 meter naar beneden”

Twee medewerkers van de stad Brugge hebben dinsdag een hondje gered dat plots in de reitjes dook. Dat gebeurde vlak voor hun ogen. “Het hondje sprong drie meter naar beneden. We schoten meteen in actie”, zeggen Jimmy en Colin.

Jimmy en Colin zijn collega’s bij die dienst Facilitair Beheer bij de stad Brugge. Dinsdag waren ze bezig met het herstellen van verlichting aan de Bonifaciusbrug en Mariabrug. Net op dat moment gebeurde iets onverwacht toen een zwarte Cocker voor hun ogen in de reitjes dook.

Drie meter diep

Jimmy en Colin schoten meteen in actie om de hond, die 3 meter naar beneden was gesprongen, weer op het droge te helpen. Met een schop boden ze het onfortuinlijke dier ondersteuning terwijl ze hun boot dichterbij brachten. “Alles gebeurde zo snel en instinctief dat het pas achteraf tot ons doordrong hoe goed het was dat we op de juiste plaats waren op het juiste moment”, vertelt Jimmy. “Het is iets wat je liever niet ziet gebeuren, maar het geeft wel een gevoel van voldoening dat we konden helpen.”

Na de hereniging met zijn dankbare baasjes kon het hondje uit Londen zijn wandeling voortzetten, zij het in doorweekte staat. “En ook wij hebben onze werkdag met een doorweekte broek voortgezet,” lacht Colin. (MM)

The post Medewerkers stad Brugge redden hondje uit reitjes: “Sprong voor onze ogen 3 meter naar beneden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »