Krottegemse Rommelmarkt wordt met meer dan 1.050 standen groter dan ooit

De Krottegemse Rommelmarkt is groter dan ooit. Momenteel zijn er al meer dan duizend inschrijvingen voor de 35ste editie die op zondag 21 april plaatsvindt. “Mogelijk bekijken we de komende dagen nog of we extra straten moeten inpalmen.”

De Krottegemse Ransels pakken twee keer per jaar uit met een rommelmarkt. Die Krottegemse Rommelmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat ieder jaar enkele tienduizenden bezoekers naar de wijk lokt. “De 35ste editie wordt groter dan ooit. Momenteel tellen we al iets meer dan 1.050 standen en de inschrijvingen lopen nog steeds als een trein. Ik kom handen te kort”, aldus plaatsmeester Frederik Moerman. De rommelmarkt is ook populair bij de wijkbewoners. Zij palmen samen 250 standen in. “Maar er zijn ook mensen uit Noord-Frankrijk en Nederland die hier hun spulletjes proberen te verkopen”, aldus Frank Wauters van de Krottegemse Ransels.

Uitbreiding

Het parcours van de Krottegemse Rommelmarkt is quasi ongewijzigd. “Deze keer palmen we wel de hele Spanjestraat en Vierwegstraat in. Mochten er de komende dagen nog inschrijvingen bijkomen zijn er nog mogelijkheden in bijvoorbeeld de Oostrem en Tramstraat. In de toekomst kan de Langebrugstraat er misschien ook nog bij”, aldus Wauters. De organisatoren beseffen echter ook dat een goede rommelmarkt staat of valt met het weer. “Maar het lijkt erop dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn.”

Mooimakers

Dat de Krottegemse Rommelmarkt telkens zo’n succes is, wijden de organisatoren aan een aantal factoren. “Er heerst hier telkens een gastvrije, volkse sfeer. Voor de plaatselijke horecazaken en verenigingen is het een hoogdag.” Ook voor deze editie werken de Krottegemse Ransels samen met de Krottegemse Mooimakers. Zij slaan op zondag 21 april vanaf 18 uur de handen in elkaar om alle deelnemende straten zwerfvuilvrij te maken. De rommelmarkt zelf start om 6 uur en duurt tot 17 uur. (BF)

Meer informatie is verkrijgbaar via [email protected].

The post Krottegemse Rommelmarkt wordt met meer dan 1.050 standen groter dan ooit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

“De Rode Duivels toonden zich een stelletje angsthazen”

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales op het EK, maar sprake van een feeststemming is er allerminst. Na de flauwe draw tegen Oekraïne klinkt de kritiek op het laffe spel luid. Ook bij onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Niet dat België in het slot alle risico’s van de wereld had moeten nemen, maar niet eens meer

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem kan binnenkort starten: “We zitten op schema voor november 2025”

De voorbereidende werken voor de renovatie van de Plaatsmolen in Pittem, die in november van start gingen, werden in februari alweer stilgelegd door een gebrek aan materialen. Volgens cultuur- en erfgoedschepen Heidi Lievrouw (CD&V) zal de molenbouwer binnenkort echter de effectieve werken opstarten en dus blijft de deadline van november 2025 haalbaar.
The post Effectieve renovatie Plaatsmolen in Pittem

Lees meer »