Hekkensluiter BS Geluveld blijft geloven in redding

BS Geluveld slikte vorig weekend een zware 9-0 nederlaag op bezoek bij Club Roeselare. Een pijnlijke avond voor de hekkensluiter in tweede provinciale en al zeker voor doelman Daniel Gorin. Door het verlies blijft Geluveld, met nog drie speeldagen te gaan, laatste in de stand. Het staat vier punten achter op KFC Poperinge en vijf op SC Zonnebeke en SV Ingelmunster. “We hebben nog altijd de ambitie om ons te redden.”

“Zo zwaar verliezen is nooit leuk. Club Roeselare kwam erg sterk voor de dag, wij bijzonder zwak. Dat in combinatie met het feit dat ze heel erg efficiënt waren, zorgde voor de zware cijfers”, zegt de twintigjarige doelman over de pandoering.

Kansen

Ondanks de tegenvallende resultaten en slechte cijfers, blijft Gorin erg ambitieus. “We hebben de ambitie om negen op negen te pakken en ons alsnog te redden. Uiteraard weten we dat het bijzonder moeilijk zal worden. Maar onmogelijk is het niet. In maart hebben we zeven punten gepakt. Voetbal blijft elf tegen elf, dus is het altijd mogelijk.”

De eerstvolgende wedstrijd van Geluveld is zondag thuis tegen SV Moorslede, ook een ploeg uit rechterkolom. In de heenronde verloor Geluveld met 5-4. “Ik herinner me nog dat we in die wedstrijd heel goed waren. Het was een wedstrijd die we altijd moesten winnen. We waren toen de betere ploeg en ook nu geloof ik dat we kansen zullen krijgen om de drie punten thuis te houden”, zegt Gorin.

Bijgetekend

Ondanks de strijdvaardigheid van de student sportinnovatie aan Vives heeft het er alle schijn van dat Geluveld straks toch zal degraderen naar derde provinciale. “Ik wil daarmee nog niet te veel bezig zijn”, gaat de Menenaar verder. “Maar als het zo zou zijn, zullen we ook daar heel erg ambitieus voor de dag komen. Ik denk dat iedereen in de club dan de ambitie zal hebben om kampioen of eindronde te spelen en zo snel mogelijk weer te promoveren naar tweede provinciale.”

Gorin, die in het begin van het seizoen een basisplaats nog afwisselde met een plaats op de bank, lijkt sinds nieuwjaar vol zijn kans te krijgen als vaste nummer één. “Ik heb ook al bijgetekend voor volgend seizoen. Uiteraard komt het hard aan als je eens zwaar verliest en stel ik mezelf dan in vraag. Maar ik heb dit jaar ongelofelijk veel geleerd”, besluit de doelman. (BP)

Zondag 15 april om 15 uur: BS Geluveld – SV Moorslede

The post Hekkensluiter BS Geluveld blijft geloven in redding is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Apple mag oortjes gebruiken als gehoorapparaat in VS

Volwassenen met licht tot matig hoorverlies, zullen later dit jaar bepaalde AirPods, draadloze oortjes van de Amerikaanse techgigant Apple, kunnen gebruiken als gehoorapparaat. De Amerikaanse gezondheidsautoriteit (FDA) heeft daarvoor ontwikkelde software van Apple goedgekeurd.

Lees meer »

25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting”

N-VA Anzegem heeft haar lijst en programma klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een correct en verantwoordelijk bestuur, dat is waarvoor we staan”, stelt kandidaat-burgemeester Koen Tack (62).
The post 25 kandidaten voor N-VA Anzegem: “Bestuur met gezonde begroting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilles Meurisse is kapitein van Eendracht Brugge (4D)

De competitie begon een beetje in mineur voor Eendracht Brugge. De jongens van de Watertoren waren de eerste wedstrijd bye en namen het vervolgens op tegen Sint-Joris. In Overleie stonden ze een kwartier voor inrukken 0-2 voor maar in het slotkwartier lieten ze die bonus teloorgaan.
The post Gilles Meurisse is kapitein van Eendracht Brugge (4D) appeared first on

Lees meer »

Lonen en pensioenen slorpen 40 procent van gemeentekas op

Dik 40 procent van het geld dat lokale besturen de voorbije legislatuur uitgaven, ging naar lonen, sociale bijdragen en pensioenen. Dat blijkt vrijdag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van de officiële jaarrekeningen van de 300 gemeenten voor de ­aflopende legislatuur.

Lees meer »

Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad

Jaarlijks wordt er gestreden tussen de twee Wingense voetbalploegen KVC Wingene en KSKV Zwevezele om de titel Ploeg van ’t stad. Het werd een spektakel met een verrassend verloop. De broers Thibeau en Maxime Samyn van de Zwevezeelse club verlieten glunderend het terrein.
The post Broers Samyn met KSKV Zwevezele Ploeg van’t stad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dorpsfestival ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’ voor de eerste keer driedaagse: “Nooit eerder zo’n feesttent”

Op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 september vindt de vierde editie plaats van ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’, een gezellig dorpsfestival. Eerst in gc Geluwe en daarna in een feesttent op de Sint-Denijsplaats. Het programma van deze driedaagse ligt al enige tijd helemaal vast.
The post Dorpsfestival ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’ voor de eerste keer driedaagse: “Nooit eerder zo’n feesttent”

Lees meer »