Flac Ieper organiseert weer Spring Time Meeting

Op zondag 14 april vormt de atletiekpiste in Ieper opnieuw het decor voor de Spring Time Meeting, traditioneel de start van het outdoorseizoen en een test voor het provinciaal kampioenschap. Op de Spring Time Meeting is er een gevarieerd aanbod van disciplines.

“Het is onze vierde keer dat we de Spring Time Meeting organiseren”, zegt Flac Ieper-voorzitter Ives Goudeseune (65). “We kregen vroeger vaak de opmerking dat er zo vroeg in het outdoorseizoen weinig wedstrijden waren en zo ontstond het idee om dit een week voor het PK te laten doorgaan. De atleten kunnen hier een generale repetitie doen en kijken hoever ze staan.”

Op dit moment lopen de inschrijvingen nog. “In de laatste week denk ik dat we nog zullen groeien tot meer dan 200 inschrijvingen. Dit kan nog tot zaterdagavond 13 april om 23.59 uur. Een groot deel komt uit de eigen club of de Flac-koepel. De inschrijving bedraagt drie euro, voor Flac-atleten is het gratis. We voorzien ook gratis inkom voor de toeschouwers en er is een bar aanwezig.”

Variatie

Er zijn zowel loopnummers, werpnummers en springnummers. “Het is een gevarieerd aanbod en het laat ook toe om bijvoorbeeld lopen en werpen te combineren. In de voormiddag treden de pupillen en miniemen in actie. Om 10 uur starten we. Na de middag volgen cadetten, junioren en senioren. Het slotnummer is om 16.30 uur met de 1.500 meter bij de mannen junioren en senioren. We kijken onder meer uit naar persoonlijke records voor Julien Durnez en Wout Schier op de 400 meter. Ook veldloopkampioene Fran Van Hollebeke neemt deel aan de 400 meter.”

210 leden

Voor Flac Ieper is het na het PK veldlopen eerder dit jaar het tweede evenement van het jaar. “De voorbije weken werd er stevig doorgetraind. Later dit jaar volgen nog de zomermeeting en het PK meerkamp”, aldus Ives, die een tevreden voorzitter is. “We zitten aan 210 leden, dat zijn er tien meer dan vorig jaar.” (API)

Info en inschrijven: www.atletiek.nu/wedstrijd/main/40581/

The post Flac Ieper organiseert weer Spring Time Meeting is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tante getuigt op assisenproces over dood mentaal beperkte Heidi: “Ze kon zwemmen als een vis, ik geloofde het niet”

Volgens Inge Reyntjens was haar zus Heidi in april 2019 het water gevallen in het kanaal Dessel-Schoten en toen verdronken, maar wetsdokter Werner Jacobs vertelde maandag op het assisenproces dat er meer gebeurd was dan dat. Ook de tante van Inge en Heidi getuigde maandag tijdens het proces. Inge staat deze week samen met haar ex Daisy V.M. terecht voor

Lees meer »

“Als gids mag je ook een beetje entertainer zijn”

Ieper De Gidsenkring Ieper-Poperinge viert op 28 september haar zestigste verjaardag met gratis gidsbeurten. Dorothée Couckhuyt – eveneens 60 jaar – zetelt al bijna tien jaar in het bestuur van de gidsenkring en neemt vaak de Engelstalige toeristen op sleeptouw. “Ik ben dan ook een Anglofiel”, zegt Dorothée, die ook reisleider is.
The post “Als gids mag je ook

Lees meer »

OPINIE – Leven met een deadline: “Elke euro die je in jeugdwerk investeert, verdien je gegarandeerd terug”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Huisarts Tony (62) verdacht van aanranding patiënt: “Ik zei haar: ‘Je maakt het mij heel moeilijk om mijn handen thuis te houden’”

Tony (62), een huisarts uit de buurt van Hasselt, wordt verdacht van de aanranding van een patiënte tijdens een huisbezoek. “Hij ging te werk als een grijpmachine”, getuigt Kim, het 35-jarige slachtoffer. Voor de rechter verdedigde dokter Tony – zonder advocaat – zich op een zeer opvallende manier: “Zonder die chips was ik niet gebleven. Ik vraag me zelfs af

Lees meer »

Bijzondere veiligheidsmaatregelen voor pausbezoek: verbod op rugzakken en drones

Tijdens het bezoek van paus Franciscus aan ons land van 26 tot en met 29 september gelden er bijzondere veiligheidsmaatregelen. Die maatregelen moeten niet alleen de paus zelf beschermen, maar ook de aanwezige toeschouwers. Op plaatsen die de paus zal bezoeken, geldt niet alleen een verbod op scherpe voorwerpen, maar ook op rugzakken, grote tassen en vlaggen. Ook het gebruik

Lees meer »

Bart Tommelein weert zich na slechte peilingen in Oostende: “De oppositie vertelt dingen die gewoon niet waar zijn”

Enkele jaren geleden was hij hot als Vlaams minister, ondertussen is hij een van de minst geliefde burgemeesters van Vlaanderen. Maar ondanks slechte peilingen en zelfs doodsbedreigingen wil Bart Tommelein (Open VLD), burgervader van Oostende, doorgaan. “Als je enkel burgemeester wordt om populair te zijn, dan kun je beter schlagerzanger worden.”

Lees meer »

Jacotte Brokken openhartig over haar pestverleden in nieuwe podcast: “Er is nog steeds een stem die zegt: ‘Ze haten je’”

Jacotte Brokken (31) komt met een gloednieuwe podcast. In ‘Niemand vindt je leuk’ vertelt de VRT-weervrouw openhartig over haar jeugd, waarin ze zwaar werd gepest. Dit doet ze ter gelegenheid van de jaarlijkse STIP IT-actie tegen pesten. “In het vierde middelbaar werd ik zo erg gepest dat ik van school moest veranderen”, deelt ze openhartig.

Lees meer »

Koppel Sabrina en Tom in de prijzen in Loopcriterium van de Kust: “Voor de sfeer en sociaal contact doen we ook volgend jaar mee”

In Blankenberge had de prijsuitreiking van het voorbije Loopcriterium van de Kust plaats. Sabrina Samaey werd tweede in het eindklassement. Haar partner Tom Blancke liep zich naar een plaats in de top tien.
The post Koppel Sabrina en Tom in de prijzen in Loopcriterium van de Kust: “Voor de sfeer en sociaal contact doen we ook volgend jaar mee”

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en Jodie Foster won eindelijk een beeldje: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ schitterden als grote winnaars bij de Emmy Awards in Los Angeles. Maar ook voor Jodie Foster was het een bijzondere avond. Na twee golden globes en twee oscars, won ze (eindelijk) een Emmy. Al kwam het opvallendste moment toch van Will Smith. Het was namelijk niet de acteur die in de prijzen viel, maar

Lees meer »