“Er staat een enthousiaste ploeg klaar”: eerste gezichten van kieslijst Vlaams Belang Zedelgem bekend

Een half jaar voor de lokale verkiezingen pakt Vlaams Belang Zedelgem uit met vier mogelijke stemmentrekkers. Naast vertrouwd gemeenteraadslid en lijsttrekker Dominiek Sneppe, zijn Koen Lannoo, Gertje Buffel en Marc Debruyne nieuwkomers. De partij zoekt in ruime zin een mix van kandidaten met een politieke stem voor wat beter kan in Zedelgem.

Vlaams Belang Zedelgem wil voor de lokale verkiezingen op 13 oktober een evenwichtige lijst samenstellen. Een sociale mix van jong en oud met een hart voor de gemeente, met meer en minder politieke ervaring. De partij zetelt in de gemeenteraad met fractieleidster Dominiek Spinnewyn-Sneppe (50) en stelt alvast drie Zedelgemnaars voor die een langdurige band met Groot-Zedelgem en hun deelgemeente hebben. Computerspecialist Marc Debruyne (70) is geboren in Ieper, maar al lang genoeg gehecht aan het voor hem rustige Zedelgem. Koen Lannoo (48) uit Veldegem is ook een halve Aartrijkenaar sinds hij jaren in Aartrijke café Tirol en café De Zwaan uitbaatte. Gertje Buffel (53) is geboren en getogen in Zedelgem-dorp, en als rasechte Zedelgemnaar actief als vrijwilligster in heel wat verenigingen waaronder Oranje. “Mijn ouders woonden langs de Groenestraat en waren toen ik opgroeide al een aanspreekpunt voor het dorp. Heel wat buurtbewoners kwamen bij ons over de vloer, en later ook bij mij thuis in de Sint-Laurentiusstraat. Ik wil in het verlengde daarvan echt iets politiek kunnen betekenen voor mijn dorp en de inwoners die op mij rekenen, voor onder meer de jeugdwerking, verkeersveiligheid en het openbaar domein. Zonder veel twijfelen heb ik vlug ja gezegd om op de lijst mee te gaan.”

“Niet gaan stemmen is geen optie”

Enthousiaste ploeg

In de zoektocht naar Zedelgemnaars die zich politiek willen inspannen, hoopt Vlaams Belang in september een volle lijst met 27 namen samen te kunnen stellen, en is daar naar eigen zeggen al meer dan halfweg in. Wie verkozen wordt, zal normaal gezien ook zetelen. Alle kandidaten op de kieslijst zijn lid van Vlaams Belang en ook politiek geëngageerd. Ze worden gevraagd of ze stellen zelf voor om zich verkiesbaar te stellen. Ze zijn erg gemotiveerd om, als de kiezer hen een mandaat schenkt, dat ook met beide handen aan te nemen en ervoor te zorgen dat Zedelgem leefbaar blijft, stelt Dominiek Sneppe. “We hebben onze leden vorig jaar al aangeschreven en hen uitgenodigd voor een ledenvergadering. Daarop zijn heel wat geïnteresseerden afgekomen, waardoor er nu een enthousiaste ploeg klaar staat. De plaatsen zijn nog niet allemaal ingevuld, maar we werken eraan verder. We proberen een mooie mix te hebben van alle deelgemeenten en van alle leeftijden. Onze lijst moet een weerspiegeling zijn van de inwoners van Zedelgem. Op ons jaarlijks tuinfeest op 30 juni willen we onze andere kandidaten ook voorstellen. Maar de komende weken zal de meeste aandacht naar de nationale campagne gaan.”

Vijf speerpunten

Politiek nieuwkomer Koen Lannoo kent door zijn bekende gezicht in Aartrijke en ook Veldegem zowat de halve gemeente. Hij wordt zowel op straat, alsook via mail of sociale media aangesproken.Kan jij dat probleem helpen oplossen? vraagt wie hem kent. Dat fysiek contact en het luisterend oor voor wat Zedelgemnaars bezighoudt, is de campagnestijl die Vlaams Belang Zedelgem wil blijven voeren. Een officiële start ervan is er niet, want “campagne voeren begint eigenlijk daags na de lokale verkiezingen al. Door aanwezig te zijn tussen de mensen en in het debat in de gemeenteraad”, vat Dominiek Sneppe samen. De partij zal zich het komende half jaar tonen op straat en tijdens evenementen in Zedelgem. De kandidaten op de lijst en de partijleden blijven luisteren naar de inwoners, ook wel van deur tot deur in verkiezingstijd, om die verzuchtingen in het beleid mee te nemen. Ze willen aan de Zedelgemnaars, de kiezers, simpel meegeven: zo is Zedelgem nu, en zo kan het met meer inspraak anders zijn. In hun programma vijf speerpunten: een proper, mobiel, veilig, jeugdig en, wat het gemeentebestuur betreft, bereikbaar Zedelgem. “Niet gaan stemmen is geen optie”, stelt Sneppe. “Als je verandering wilt, dan moet je op zondag 13 oktober je bed uit en gaan stemmen. Na de federale verkiezingen van 9 juni gaan we er met Vlaams Belang Zedelgem volop tegenaan.”

The post “Er staat een enthousiaste ploeg klaar”: eerste gezichten van kieslijst Vlaams Belang Zedelgem bekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Tedesco moet ophouden met te geloven in complottheorieën. Evenzeer met het aanhalen van bepaalde excuses”

“Keep calm, mister Tedesco – and carry on.” Onze chef voetbal Niels Poissonnier hoopt dat de bondscoach van de Rode Duivels snel weer zichzelf is. “Plots ziet hij allerhande complotten en vijanden. EURO 2024 heeft zich meester gemaakt van Domenico Tedesco”, stelt hij. “Die 0-1 tegen Slovakije moet toch een grotere impact gehad hebben dan velen en hijzelf hebben gedacht.”

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al, een echt boegbeeld”

Na een loopbaan van 40 jaar als parketmagistraat en rechter is door de Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtelijk personeel op de laatste dag van het gerechtelijk jaar afscheid genomen van Guido Casier (70) uit Heule (Kortrijk). “Een boegbeeld”, klonk het unisono.
The post Kortrijkse balie, magistratuur en gerechtspersoneel nemen afscheid van Guido Casier (70): “Je was er altijd al,

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Israëlisch leger beveelt massa-evacuatie Khan Younis, 250.000 Palestijnen moeten (opnieuw) vluchten

Het Israëlisch leger heeft een massa-evacuatiebevel uitgevaardigd voor de Palestijnen in Khan Younis, de op 1 na grootste stad in Gaza. Volgens de VN wordt meer dan kwart miljoen mensen getroffen. Sinds de start van de oorlog hebben de Palestijnen zich al talloze keren gedwongen moeten verplaatsen. "De meesten zijn pas teruggekeerd of net van Rafah naar Khan Younis gevlucht

Lees meer »

Jenna beweert dat ze uit vliegtuig gezet werd omdat ze stewardess met verkeerd gender aansprak: “Maar er kwam nog wel meer uit je mond”

Een vrouw uit Austin (Texas) beweert dat zij uit het vliegtuig gezet werd omdat ze een stewardess per ongeluk met het verkeerde gender aansprak. “Zij identificeert zich als vrouw, maar ik zei ‘Dank u, mijnheer’. Meer heb ik niet misdaan.” Het gesprek dat Jenna Longoria had met een verantwoordelijke van United Airlines laat echter uitschijnen dat ook andere factoren een

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken

Het bufferbekken langs de Oude Kerkstraat in Ettelgem wordt een recreatieve hotspot voor fietsers en wandelaars. “Dankzij de ondersteuning van Westtoer kunnen we de site nieuw leven inblazen”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.
The post Nieuwe recreatieve hotspot aan Oudenburgs bufferbekken appeared first on KW.be.

Lees meer »