De Kortrijkse Revue last sabbatjaar in: “We willen geen revue brengen die moet inboeten aan kwaliteit”

Normaal draait rond deze tijd de ticketservice van de Schouwburg op volle toeren voor De Kortrijkse Revue, maar de vereniging moet dit jaar hun trouwe revue-publiek ontgoochelen. “Er zijn een aantal redenen. Eén van de belangrijkste was de locatie”, vertelt Tom Boury, namens het bestuur van De Kortrijkse Revue.

Vorig jaar kochten zo’n 2.500 toeschouwers hun ticket voor één van de zes voorstellingen van ’t E tîd da ’t ût è! van De Kortrijkse Revue. “De spelers waren op dat moment al volop in de weer met repeteren, het orkest was druk doende met het instuderen van de partituren en het ballet studeerde de bijhorende danspasjes in. Dit jaar helaas niets van dat alles: geen tickets te bestellen, geen repetities voor spelers, orkest en ballet, geen grappige aankondigingen via de sociale media en geen opvallende affiches in het straatbeeld. Dit jaar immers geen Kortrijkse Revue in onze Kortrijkse Stadsschouwburg”, zegt Tom Boury.

Vorige jaar nog beleefde de vereniging een heropstanding van De Kortrijkse Revue na een inactiviteit van drie jaar naar aanleiding van de coronacrisis. “Tijdens de zes zo goed als uitverkochte voorstellingen werden de toeschouwers getrakteerd op een revue van een ongezien hoog niveau: humor van de bovenste plank met een ferme knipoog naar de plaatselijke gebeurtenissen van de voorbije tijd, overgoten met een saus van muziek en dans. Maar nu volgt helaas een sabbatjaar, omwille van een aantal redenen.”

“Daarnaast hebben enkele spelers van de vaste kern te kennen gegeven dat het mooi was geweest en met ‘Revue-pensioen’ wensten te gaan”

Eén van de belangrijkste redenen was de locatie. Door de grondige renovatiewerken aan hun vertrouwde Schouwburg, was De Kortrijkse Revue sowieso genoodzaakt om uit te wijken naar een andere locatie. “Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarnaast hebben enkele spelers van de vaste kern te kennen gegeven dat het mooi was geweest en met ‘Revue-pensioen’ wensten te gaan. Redenen dus die voldoende basis waren om te beslissen een sabbatjaar in te lassen in plaats van te snel en te impulsief te handelen. We willen geen revue brengen die moet inboeten aan kwaliteit in de ruimste zin van het woord.”

Inmiddels werd de locatie voor 2025 al vastgelegd en krijgen de plannen voor vernieuwing van hun spelerskern stilaan vaste vorm. “Ook binnen het bestuur is men druk bezig een frisse wind te laten waaien zodat De Kortrijkse Revue verre van afgeschreven is en ons trouwe publiek, weliswaar met een kleine vertraging, vanaf 2025 weer zal kunnen genieten van een avond of namiddagje entertainment van de bovenste plank.”

The post De Kortrijkse Revue last sabbatjaar in: “We willen geen revue brengen die moet inboeten aan kwaliteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Een verschil van 25 seconden met Longo Borghini: Kopecky strijdt niet mee voor winst in openingstijdrit

Vandaag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Karen (45) en Naldo (36) getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Karen Devriese (45) en Naldo Gabriëls (36) zijn moedige mensen: zij doorbreken het taboe en spreken open en bloot over hoe zij de strijd tegen het buikvet voeren. Want het zít er, onmiskenbaar. Iedereen ziet het en heeft meteen een mening of – erger nog – een oplossing klaar. Maar wie een buikje heeft, weet ook: “Het probleem ligt bij

Lees meer »

KIJK. De kop is eraf: festivalterrein Rock Werchter officieel geopend

Geduld wordt beloond. Na opnieuw een jaar wachten, zwierde Rock Werchter vanmiddag om 12 uur de poorten open, en is editie 2024 gestart. Vandaag verwacht de weide 88.000 festivalgangers in de Vlaams-Brabantse gemeente, en ook de komende dagen zijn dat er telkens zoveel. En die hebben er – weer of geen weer – zin in. “We zijn zo blij om

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-27-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »