Brugse politie zet zich schrap voor komst 1.500 vurige PAOK-fans in historische binnenstad: “We kennen hun reputatie”

Club Brugge staat voor een cruciaal duel in de kwartfinale van de Conference League. Tegenstander is het Griekse PAOK. En daarom staat de Brugse politie op scherp. De supporters hebben niet meteen de beste reputatie en dus nemen ze in de Breydelstad geen enkel risico. Zeker omdat er ook fans zullen zijn zónder geldig ticket. Vanaf de middag zal de politie in de binnenstad aanwezig zijn. “We vragen handelaars om verdachte zaken meteen te melden”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Voor Club Brugge staat er sportief heel wat op het spel donderdagavond. Er worden dan ook heel wat supporters verwacht in het Jan Breydelstadion. En daar zullen naar schatting ook zo’n 1.500 Griekse fans aanwezig zijn. Minstens, want er kunnen ook nog supporters zonder tickets opduiken. En net daarom staan ze in Brugge op scherp. De wedstrijd wordt door de ordediensten gezien als een duel met een verhoogd risico. Lees: er worden extra maatregelen genomen om eventuele rellen of andere problemen te vermijden.

Fanatieke supporters

De fans van PAOK heten dan ook vurig te zijn. Ze hebben niet meteen de beste reputatie. Denk aan rellen, maar evengoed het gebruik van Bengaals vuurwerk. In Brugge nemen ze dan ook geen enkel risico. Extra manschappen in de binnenstad om te beginnen, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “PAOK FC heeft fanatieke en vurige supporters die graag laten zien dat ze in de stad aanwezig zijn. We kennen hun reputatie”, zegt De fauw. “Net daarom worden de nodige maatregelen genomen. Zo hebben we onze handelaars op de hoogte gebracht, net omdat we weten dat ze in grote getalen in het centrum zullen aanwezig zijn. Als er verdachte zaken opvallen, vragen we de handelaars om meteen de politie te alarmeren. Maar als er grote groepen rond de handelszaak hangen of door de winkelstraat trekken, kunnen ze misschien korte tijd de deuren sluiten. Op die manier vermijden we problemen. Verder moeten we mensen zonder ticket die alsnog het stadion willen binnengeraken op afstand houden.”

Moeilijker beheersbaar

In vergelijking met een traditionele risicowedstrijd zijn de supporters moeilijker beheersbaar. Want een traditionele combiregeling met bussen waarbij de fans van pakweg Anderlecht vanuit Brussel rechtstreeks naar het Jan Breydelstadion worden gebracht is hier niet mogelijk. Net omdat al heel wat Griekse fans op voorhand aanwezig zijn in de stad.

“Vanaf kort na de middag zullen onze ordediensten in de binnenstad aanwezig zijn”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. “We zullen een rondgang doen en de supporters adviseren om rond 19 uur de voorziene bussen te nemen op ‘t Zand die hen richting stadion brengen.” (MM)

The post Brugse politie zet zich schrap voor komst 1.500 vurige PAOK-fans in historische binnenstad: “We kennen hun reputatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »