Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé

Na een geslaagde editie in Heulepark vorig jaar blaast de werkgroep van Heules grootste volksfeest op zaterdag 4 mei verzamelen voor de vierde editie van Café Mangé. De werkgroep van de Tinekesfeesten houdt vast aan de basisingrediënten van de vorige succesedities: foodtrucks, een streepje muziek en vooral veel ambiance.

Café Mangé, de opvolger van de teloorgegane Tinekesrun, blaast dit jaar vier kaarsjes uit. Na een geslaagde vuurdoop in 2019 gooide corona in 2020 en 2021 nog roet in het eten.

Voor de editie van vorig jaar, verkaste Café Mangé van de staalfabriek Muster naar de groenere omgeving van Heulepark. En dat bleek met meer dan duizend aanwezigen en een uitzinnige sfeer, een schot in de roos, dus houdt Café Mangé vast aan de beproefde formule.

Tiental foodtrucks

“We merkten dat de verhuis naar Heulepark – letterlijk en figuurlijk – gesmaakt werd door de Heulenaars, dus is het maar logisch dat we daaraan vasthouden”, klinkt het unisono bij het voorzittersduo Phaedra Hoste en Ruben Deswarte.

In totaal komen er een tiental verschillende foodtrucks hun waar aan de man brengen op Café Mangé. De opties om de innerlijke mens te versterken zijn eindeloos. Van de Vietnamese over de Mexicaanse tot de Belgische klassiekers. De hele wereldkeuken komt zaterdag 4 mei samen in Heulepark.

Drankjes en muziek

Ook voor de dorstigen is meer dan genoeg aanbod, met alle standaarddrankjes, cocktails en voor het eerst ook mocktails. “We mikken zoals de vorige jaren op om en bij de 1.500 bezoekers”, zegt covoorzitster Phaedra Hoste.

De spreekwoordelijke deuren gaan om 11.30 uur open voor het grote publiek. Om 23.30 uur wordt er afgerond. De Gambits, DJ Gruss en accordeonisten Stijn en Hannes zorgen voor een streepje muziek.

Themabekendmaking

Rond 16 uur wordt het thema voor de Tinekesfeesten van 2024 wereldkundig gemaakt. Vanaf dan kunnen de kandidaten voor de Tinekesfeesten hun fantasie de vrije loop laten en beginnen dromen van de strijd om het felbegeerde lint van Tineke van Heule.

De zoektocht naar kandidaten voor die prestigieuze verkiezing loopt momenteel nog volop. Tot op heden zijn er acht dames gevonden die tijdens het tweede weekend van september meedingen om het zilveren lintje. Net als vorige jaren hoopt de werkgroep om af te kunnen kloppen op tien deelneemsters aan de verkiezing. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via [email protected]. (Jules Fremaut)

Alle informatie over Café Mangé is te volgen via www.facebook.com/Tinekesfeesten

The post Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Je zal vertrekken met je Fatma, de boot wacht niet”: ophef in Frankrijk over openlijk racistisch nummer dat viraal gaat op TikTok

Er is ophef ontstaan in Frankrijk over een openlijk racistisch nummer dat massaal gedeeld wordt op TikTok. ‘Je partira pas’ verkneukelt zich over een mogelijke overwinning van extreemrechts bij de Franse parlementsverkiezingen met teksten als “Je zal vertrekken met je Fatma, geen sociale zekerheid meer voor jou, de boot wacht niet”. TikTok heeft intussen enkele van de meest verspreide versies

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »