Vier jaar effectieve celstraf voor drugskoerier die cocaïne en heroïne leverde in Oostende

Een 20-jarige man uit Maasmechelen heeft voor de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf gekregen voor zijn rol als koerier van een bende die Oostende voorzag van heroïne en cocaïne.

Onderzoek wees uit dat dealers Dennis V. (37), Redgy V. (62) en vooral Thibault M. (37) regelmatig bestellingen plaatsten bij de Nederlandse drugsbende ‘Rico’, die op grote schaal heroïne en cocaïne invoerde in Oostende.

In de woning van Redgy V. troffen de speurders op 5 juni vorig jaar veertien gram heroïne en een precisieweegschaal aan. Bij Thibault M. werden naast 61 gram heroïne en 2.585 euro cash ook kleine hoeveelheden cocaïne, crystal meth en cannabis gevonden. Dennis V. had bij zijn arrestatie drugs en pepperspray op zak.

Wraakactie

Redgy V. en Thibault M. werden bevoorraad door Alessio S. (22) en Noah K. (20) uit Maasmechelen. Die laatste belandde amper twee weken na zijn voorwaardelijke vrijlating al opnieuw voor anderhalve maand achter de tralies, omdat de politie aanwijzingen had dat hij in Oostende was geweest voor een wraakactie tegen M.

Voor zijn rol als koerier kreeg Noah K. bij verstek vier jaar effectieve celstraf. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding. Thibault M. kwam evenmin opdagen voor zijn proces en kreeg twee jaar effectief. Redgy V. en Dennis V. kregen respectievelijk twee jaar en dertig maanden voorwaardelijke celstraf. Alessio S. kreeg dertig maanden cel, de helft met uitstel. De rechtbank verklaarde in totaal ongeveer 27.000 euro verbeurd.

(AFr)

The post Vier jaar effectieve celstraf voor drugskoerier die cocaïne en heroïne leverde in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Afdeling pediatrie van ziekenhuis in Veurne krijgt opfrisbeurt met figuren van Studio 100 dankzij schenkingen

Dankzij een schenking van Vrije Basisschool De Droomvlieger en de bijdrage van Plopsa ziet de afdeling pediatrie en de kinderbox op de spoedafdeling van AZ West Veurne er veel leuker en kindvriendelijker uit voor jonge ziekenhuispatiëntjes. De kleuters en leerlingen lagere school van De Droomvlieger die erbij waren op de officiële opening, waren alvast dolenthousiast.
The post Afdeling pediatrie

Lees meer »

Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge

Vanaf vandaag, vrijdag 28 juni, kan je in exporuimte De Meridiaan in Blankenberge de intrigerende tentoonstelling ‘De Stad’ bezoeken. De expo brengt vijf vooraanstaande Belgische grafische kunstenaars samen: Brecht Evens, Frans Masereel, Ever Meulen, Marc Palmer, en Lukas Verstraete.
The post Nieuwe expo ‘De Stad’ brengt vijf vooraanstaande grafisch kunstenaars samen in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meest exclusieve rusthuis van Amerika”: Amerikaanse Congres maakt kloof tussen jong en oud pijnlijk zichtbaar

Vannacht nemen Joe Biden en Donald Trump het tegen elkaar op in het eerste presidentiële verkiezingsdebat. Een clash met woorden tussen 2 mannen, van wie de hoge leeftijd een belangrijk punt van kritiek is. De Verenigde Staten hebben trouwens niet alleen de oudste president, maar ook een grote groep oudere senatoren en afgevaardigden. Het levert Amerika de titel ‘gerontocratie’ op,

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »