Verhoogde waakzaamheid na dreiging tegen middelbare scholen

Het Nationaal Crisiscentrum waarschuwt voor een potentiële dreiging tegen middelbare scholen in ons land. De waakzaamheid in alle scholen wordt verhoogd.

 

Meer krantenkoppen in België

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We dragen andere schoenen”

Cédric en Arnaud Bouché werden onlangs 24 jaar. Als een ééneiige tweeling zijn ze ondertussen drie jaar actief in het zaalvoetbal bij Rapid 2020. Beide stonden ook aan de wieg van deze ploeg en bouwen aan het team. “Leuk om dit met gemeenschappelijke vrienden te doen.”
The post Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We

Lees meer »

“Mijn droom veranderde in een nachtmerrie”: ook tweede gangster riskeert zeven jaar cel voor brutale overval op Knokse juwelier

Een 37-jarige Nederlander ontkent voor de Brugse rechtbank zijn aandeel in de brutale overval op de Knokse juwelierszaak Baunat. Jermaine L. beweert dat hij enkel zijn wagen en gsm uitleende. Het openbaar ministerie eist zeven jaar cel, dezelfde straf als diegene die een mededader in april al kreeg opgelegd. Bij de feiten werd een verkoopster gegijzeld. “Ik dacht dat ik

Lees meer »

Twee knieprothesen houden Roland (73) niet tegen om halve marathon te lopen: “Niet om te pronken met mijn prestatie, wel om ervan te genieten”

Nu zondag staat in Ieper de 24ste In Flanders Fields Marathon op het programma. Voor het eerst kan naast de 42 km ook een halve marathon gelopen worden. Een opvallende deelnemer is Roland Outtier, die na twee knieoperaties dan toch opnieuw de loopschoenen aantrok. “Het vergde een ijzeren discipline om te doen wat de dokters vroegen, maar het is gelukt.”

Lees meer »

Vrouw vindt rat in toilet, nadat ze iets voelt duwen tegen haar bil

In het Verenigd Koninkrijk schreeuwde een vrouw het uit van de schrik nadat ze een rat aantrof in het toilet, nadat ze “iets voelde duwen tegen haar bil”. Volgens rattenvanger Kieran Sampler is het knaagdier via een afvoerleiding omhoog geklommen en op die manier in het toilet beland. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »

Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt

Gerrit Haertjens (37) stopt op 30 september na 12 jaar met zijn slagerij en traiteurzaak Gerrit’s Ambacht in de Dorpsstraat in Sint-Michiels. “Ik heb steeds meer werk als cateraar op verplaatsing, zeker nu we actief zijn bij het voetbal in Oostende, en moest een keuze maken”, zegt Gerrit.
The post Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaarlijkse jeugddag is opnieuw een groot succes

Op de Vrijetijdscampus in Houthulst vond op zondag 8 september de jaarlijkse jeugddag plaats met springkastelen, een klimmuur, sumoworstelen en nog heel wat meer. Vooraf waren er al 180 inschrijvingen, maar de dag zelf kwamen er nog heel wat extra kinderen meespelen. Tijdens de jeugddag konden de kinderen ook kennismaken met de jeugdbewegingen in de
The post Jaarlijkse jeugddag

Lees meer »

MATCHCENTER. Ontdek alle uitslagen, de stand én alle beelden van de Champions League-avond, alleen op HLN!

De vernieuwde Champions League is vanavond van start gegaan. Hieronder kan u alle wedstrijden van de eerste speeldag terugvinden in een handig overzicht. Na de matchen vindt u hier ook de eerste blik op het (voorlopige) klassement, waarin Juventus en Aston Villa voorlopig leiden. Bij HLN zit u vanaf 23u ook goed voor de beelden van alle doelpunten en hoogtepunten.

Lees meer »