Van Quickenborne en Pillen trappen verkiezingscampagne op gang op Veurnse markt

Met de leuze ‘West-Vlamingen zijn superhelden’ trekt Open Vld West-Vlaanderen op 9 juni naar de kiezer. Die boodschap zetten lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne (Federaal) en Jasper Pillen (Vlaams) woensdag op een ludieke manier in de kijker op de wekelijkse markt in Veurne.

De liberalen maken gebruik van digitale technologie om hun campagne op een originele manier onder de aandacht te brengen. Met artificiële intelligentie worden foto’s en selfies van West-Vlamingen omgevormd tot een foto van superhelden. “Superhelden zijn mensen die elke dag vroeg opstaan en zich inzetten voor hun werk, hun familie en hun buurt”, aldus de twee lijsttrekkers.

Werken loont

Federaal lijsttrekker Vincent Van Quickenborne: “Het is voor de West-Vlamingen dat we het doen. Zij die iedere dag het beste van zichzelf geven, verdienen een goede overheid die hen beloont. We geloven in de toekomst, we geloven dat werken loont, daarom omarmen we technologie om ons allen sterker te maken.”

Heel wat bezoekers van de Veurnse markt waren nieuwsgierig en lieten zich overhalen om samen met de lijsttrekkers te poseren op een superhelden-foto, die ze dan gratis mee naar huis mochten nemen.

De komende weken trekken de West-Vlaamse liberalen met hun kandidaten de boer op. In Veurne waren dat Koksijdse schepen Charlotte Castelein, die op de vijfde plaats effectief staat van de federale lijst, Simon Vandendriessche (fractieleider Open Vld Avelgem – zesde opvolgersplaats van de Kamer), Geert Galle uit Middelkerke (15de plaats Vlaams Parlement) en Bo D’Alwein uit Kortrijk, die met zijn 23 lentes de jongste kandidaat is en op de 7de opvolgersplaats van het Vlaams Parlement staat.

60 markten

De Open Vld’ers zullen maar liefst 60 wekelijkse markten in 60 verschillende West-Vlaamse steden bezoeken. Vlaams lijsttrekker Jasper Pillen: “Met onze opvallende busjes willen wij zo veel als mogelijk West-Vlamingen ontmoeten de komende weken en hen overtuigen dat zij echte superhelden zijn. Wij doen geen grote beloftes, wij staan voor wat we doen en zullen doen.

“En die boodschap is glashelder bij Open Vld West-Vlaanderen”, verzekeren beide lijsttrekkers. “Om de West-Vlaamse superhelden te ondersteunen willen wij wie werkt minstens 500 euro meer doen verdienen dan wie niet werkt. Daarnaast moet iedereen die dat wil, onbelast en onbeperkt kunnen bijverdienen. En tot slot moet iedereen aan het werk, Vlamingen en nieuwkomers. In onze provincie is er werk genoeg, dus handen uit de mouwen en iedereen aan het werk.”

The post Van Quickenborne en Pillen trappen verkiezingscampagne op gang op Veurnse markt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

Wervik sluit grensovergang tijdens en na wedstrijd van Rode Duivels tegen Frankrijk: “Vernielingen ten allen tijd vermijden

Burgemeester van Wervik Youro Casier (Vooruit) laat niks aan het toeval over. Zo komt er op de grensbrug opnieuw een container. Dit naar aanleiding van de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Frankrijk in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland komende maandag. Ook tijdens het WK in 2018 werd dit gedaan bij de wedstrijd tussen België en

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

B&B Stee 23 uit Oostkamp is maandag te zien in ‘Met Vier in Bed’

Maandag 8 juli is B&B Stee 23 te zien in het VTM-programma Met Vier in Bed. In de groene en rustgevende omgeving van het Kampveld ligt B&B Stee 23 in de Papenvijversstraat 23, uitgebaat door Inge Jacobus (51) en Bruno Declerck (53). Zes jaar geleden is de B&B open gegaan na een grondige renovatie van de verschillende gebouwen. Ze hebben

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

KIJK. Man met bivakmuts en rugzak op stadiondak veroorzaakt opschudding tijdens Duitsland-Denemarken

Opschudding tijdens de match Duitsland-Denemarken zaterdagavond: een man was tijdens de wedstrijd op het dak van het EK-stadion in Dortmund geklommen. Rond 23.20 uur verschenen leden van het speciale interventieteam SEK in de catacomben. Pas na het laatste fluitsignaal werd de 21-jarige man gearresteerd. Volgens ‘Bild’ zou hij daar 53 minuten hebben doorgebracht.

Lees meer »

Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee mét vier kandidaten

Spoor8770 versterkt zich met CD&V Ingelmunster, die niet meer afzonderlijk opkomen maar zich goed voelen binnen de nieuwe partij. Bart Buyse, Filip Blanckaert, Jan Defreyne en Koen Depreiter haken zich als eerste wagon vast aan de Spoor8770-locomotief. Samen staan ze op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Ludwig Vanlerberghe haakt eerste wagon aan zijn Spoor8770-locomotief: CD&V doet mee

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: dolverliefde Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »