Trio staat terecht voor poging doodslag na twee opeenvolgende vechtpartijen met mes, staaf en slinger

De twintiger die in november 2022 in Geluwe (Wervik) vijf messteken gaf aan een automobilist bij een geval van verkeersagressie was de voorbije zomer tot twee keer toe opnieuw betrokken bij een stevige vechtpartij. Hij bekocht het bijna zelf met zijn leven. De incidenten maakten in ieder geval duidelijk dat hij nog niet van de drank en drugs af was en hij zich niet aan zijn voorwaarden van een vorige veroordeling hield.

Een openstaande schuld van 35 – of wat het nu 25, 30 of 40? – euro was op 5 augustus 2023 de aanleiding voor een eerste confrontatie tussen Marvin V. (26) en Tom D. (28), beiden uit Wervik en eigenlijk ook bevriend met elkaar.

Wederzijdse slagen

Het kwam tot wat wederzijdse slagen in een woning. De situatie leek gekalmeerd toen ze samen naar buiten gingen, tot V. plots onverwachts nog eens toesloeg en zelfs bleef schoppen op het hoofd toen Tom D. op de grond lag. “Hij gebruikte zijn hoofd als een voetbal”, vond advocaat Thomas Vandemeulebroucke, die vader en zoon D. verdedigde.

Immers, vijf dagen later kwam het in Wervik opnieuw tot een confrontatie, en dit keer was ook Toms vader Bernard (66) uit Wervik erbij betrokken. “Uitgerust als een primitieve Hun, met een slinger, mes en een ijzeren staaf, ging hij Marvin te lijf”, schetste advocaat Kris Vincke, die het voor Marvin V. opnam.

“Marvin hield er zware verwondingen aan de rug en het achterhoofd aan over. Een teken dat het een laffe aanval van langs achter was. Hij verkeerde door een hersenbloeding zelfs even in levensgevaar.”

Allen in cel

Tijdens de vechtpartij slaagde Marvin V. er in de ijzeren staaf uit de handen van Bernard D. – een gepensioneerd korporaal bij het leger – te rukken en deelde hij opnieuw enkele slagen en schoppen uit.

Waarop Tom D. op zijn beurt in de aanval ging om zijn vader te verdedigen en V. aanviel toen hij al op zijn fiets was gesprongen om weg te rijden. Het trio belandde uiteindelijk één voor één in de cel.

Negen maanden later verblijft Marvin V. daar nog. “Hij is ongetwijfeld te ver gegaan”, gaf Kris Vincke toe. “Hij moet absoluut stoppen met alcohol en drugs maar lijkt dat nu te beseffen. Hij vraagt nog een kans want heeft een vriendin en een zoontje van 6 om voor te zorgen.” Aan de rechter vroeg hij een straf met begeleidende voorwaarden.

Strafblad

Zijn strafblad is echter geen adelbrief. In april 2023 kreeg Marvin V. nog een celstraf van 22 maanden, waarvan 6 maanden effectief, omdat hij in november 2022 in de Parklaan in Geluwe bij een geval van verkeersagressie automobilist Kevin Devos uit Geluwe 5 messteken gaf.

“Een psychopaat”, vond advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Hij is altijd dronken en verslaafd aan drugs. Het geweld van vader en zoon D. is uitgelokt door het geweld van V., hetzij op 5, hetzij op 10 augustus.”

Hij vroeg de rechter de vader geen straf te geven, de man heeft een blanco strafregister. Voor zoon Tom vroeg hij een voorwaardelijke celstraf. De rechter velt op 14 mei een vonnis. (LSi)

The post Trio staat terecht voor poging doodslag na twee opeenvolgende vechtpartijen met mes, staaf en slinger is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »