Spaanse politie plukt gewapende en gezochte Belg van bus

In de Spaanse hoofdstad Madrid is dinsdag een gewapende Belg die verdacht wordt van banden met de georganiseerde misdaad, van een bus geplukt. De 25-jarige man zou op weg zijn geweest naar Frankrijk en was bij zijn arrestatie onder andere in het bezit van een aanvalsgeweer. Dat meldt de politie woensdag. Tegen de jongeman werd in ons land een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens diefstal, ontvoering en doodslag.

 

Meer krantenkoppen in België

Oude cinema en feestzaal CinéPalace in Kortrijk worden herbouwd

De Palace, het nieuwe gebouw op de gronden van de oude CinéPalace, is de nieuwe eyecatcher in de Zwevegemsestraat. Achter de nieuwe gebouwen bevindt zich de oude cinema- en feestzaal, waar tijdens eerdere renovaties betonrot werd vastgesteld. Dit vereist nu ingrijpende verbouwingswerken. CinéPalace wordt herbouwd voor de werking van Jeugdcultuurcentrum De Stroate. Deze tweede fase kost 1.271.399 euro.
The

Lees meer »

Waarom militair Koen (53) niet tot zijn 67e wil werken: “Je verandert spelregels toch niet in midden van wedstrijd?”

Oudere militairen kunnen op het terrein een last of zelfs een veiligheidsprobleem voor jongere collega’s zijn. Bovendien is het niet eerlijk om de spelregels en cours de route te veranderen. Dat zegt Koen (53), een onderofficier in Leopoldsburg nu uit een intern rapport van Defensie blijkt dat de federale regeringsonderhandelaars de pensioenleeftijd voor militairen willen optrekken. Zelf wil hij in

Lees meer »

“Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe je met hart en ziel”: ‘Juf Liesbeth’ (43) is derde jaar als directeur Het Spoor gestart

Achter het oranje hekken in de Stationstraat schuilt basisschool Het Spoor. ‘Juf’ Liesbeth Van Daele is er haar derde schooljaar als directeur gestart. De afgelopen jaren brachten heel wat uitdagingen met zich mee, maar ook een boel mooie momenten. “De nieuwbouw klaarzetten was een emotioneel moment.”
The post “Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe

Lees meer »

Krijgt Tielt straks een Meulebeekse burgemeester? Dirk Verwilst wint verkiezingen in fusiestad: “Dit had ik nooit durven dromen”

Dirk Verwilst is aan zet in de fusiestad Tielt. De Meulebeekse burgemeester is met Team Burgemeester de grootste partij én kaapte 3.484 voorkeurstemmen weg. Liefst 839 meer dan Luc Vannieuwenhuyze, huidig burgemeester van Tielt. “Dit overtreft mijn stoutste verwachtingen”, zegt hij.
The post Krijgt Tielt straks een Meulebeekse burgemeester? Dirk Verwilst wint verkiezingen in fusiestad: “Dit had ik nooit

Lees meer »

Acht verkiezingen, acht keer Bart De Wever op de voorpagina

De achtste verkiezing sinds 2009, en de achtste keer Bart De Wever op de voorpagina. De Antwerpse burgemeester werd gekroond tot koning én keizer, haalde een monsterscore én werd afgestraft. Maar al die tijd bleef hij de relevante politicus van Vlaanderen. Een lesje politieke geschiedenis in acht voorpagina’s van Gazet van Antwerpen.

Lees meer »

“Deze verkiezing is een ode aan de zittende burgemeester”

Het meest opvallende aan deze gemeenteraadsverkiezingen is de lage opkomst. Voor de rest brengen ze, behalve in enkele steden, nauwelijks verandering. Bart De Wever (N-VA) is opnieuw de grote winnaar in Antwerpen, Vooruit wint een aantal steden, de extremen op links en rechts breken niet door en CD&V houdt op lokaal vlak goed stand.

Lees meer »

Ziekenhuis Vitaz in Sint-Niklaas organiseert rondleidingen op dienst oncologie:”Duidelijk nood aan informatie over de ziekte en de behandelingen” 

Het ziekenhuis Vitaz in Sint-Niklaas wil met rondleidingen mensen bewust maken en informeren over kanker. Tijdens de rondleiding krijgen de bezoekers ook informatie over de ziekte en ook welke signalen in en aan het lichaam ze best niet negeren. De dienst oncologie wil ook tonen hoe kankerpatiënten in het ziekenhuis behandeld worden.

Lees meer »

Dirk De Plecker en Sonja Van Maldeghem vieren gouden bruiloft

Op zaterdag 21 september mochten Dirk De Plecker en Sonja Van Maldeghem bij hen thuis in de Jan Devischstraat hun gouden huwelijksjubileum vieren. Het echtpaar heeft twee kinderen, Sofie en Tom, en vijf kleinkinderen. Dirk en Sonja werden op 6 september 1974 in het stadhuis van Knokke in de echt verbonden. Hierna gingen zij wonen
The post Dirk De

Lees meer »