Sea Coast Group wil camping realiseren op plek waar Cercle stadion kan bouwen

Komt er een camping aan de Sint-Pietersplas, op de plaats waar Cercle een stadion zou kunnen bouwen? Sea Coast Group heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het uitbaten van kampeerplaatsen in deze recreatiezone.

Urbanisatieschepen Franky Demon (CD&V) bevestigt de aanvraag van Sea Coast Group voor 245 kampeerplaatsen, aansluitend bij de al vergunde plek voor 86 motorhomes en 16 trekcaravans. Een vergunning voor die camping is er nog niet, het Brugs stadsbestuur moet zich nog buigen over dit heikel dossier.

Brugse Blaarmeersen

Het wordt een moeilijke beslissing, want het stadsbestuur wil van de Sint-Pietersplas een soort Brugse Blaarmeersen maken, naar het voorbeeld van het Gentse recreatiedomein. Bij die watersportactiviteiten en openluchtrecreatie hoort ook een camping. Brugge heeft sedert de sluiting van de camping D’Hoeve in Sint-Michiels dringend nood aan bijkomende kampeerplaatsen.

Maar de site die Sea Coast Group voor ogen heeft, is één van de twee overblijvende plekken waar Cercle Brugge een nieuw stadion zou kunnen bouwen. Het gaat om een stuk grond tussen de Blankenbergse Steenweg, de Sint-Pietersmolenstraat en de Blankenbergse Dijk. Die zone is recreatiegebied, maar wordt momenteel nog door landbouwers gebruikt.

Alternatief

Het enige, nog resterend alternatief voor Cercle Brugge, dat ook in de zoekzone van het nog op te maken provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan onderzocht wordt, is noordelijker gelegen: ter hoogte van B-Park. Maar na protest van natuurbewegingen heeft de Raad van State de Vlaamse omgevingsvergunning voor een stadion en bedrijven in die zone geschrapt. Het provinciebestuur waagt nu een tweede poging met kleinschaliger provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan.

Schepen Franky Demon geeft nog wat meer duiding: “Er is inderdaad een aanvraag ingediend voor het aanleggen van een camping tussen de Blankenbergse Dijk, Sint-Pietersmolenstraat en Blankenbergse Steenweg. Die aanvraag neemt een groot deel van het recreatiegebied in dat vandaag nog in landbouwgebruik is. Deze camping zou komen te liggen naast de reeds vergunde camping.”

Conform

“Een camping is conform de huidige bestemming. Het is correct dat het recreatiegebied ook onderdeel uitmaakt van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor regionale bedrijvigheid in de regio Brugge en dat deze zone in de startnota voor dat PRUP is aangeduid als een zoekzone voor een stadion voor Cercle Brugge. De beide invullingen, camping of stadion Cercle, zijn met andere woorden mogelijk. Het staat elke initiatiefnemer of eigenaar vrij om een aanvraag voor een omgevingsvergunning in te dienen die conform is met de geldende bestemming en voorschriften”, aldus Franky Demon.

The post Sea Coast Group wil camping realiseren op plek waar Cercle stadion kan bouwen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Monsterboete voor Fluvius? “Hou mijn hart vast als ik verbruik van twee jaar ga moeten betalen”

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »