PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn

Het Amerikaanse voedingsconcern PepsiCo gaat zijn fabriek in Veurne uitrusten met een volledig geautomatiseerd magazijn om de twee miljoen zakken chips en snacks die dagelijks worden geproduceerd in op te slaan. Dat meldt de Spaanse rekkenbouwer Mecalux, dat voor de installatie zal instaan, in een persbericht.

Het nieuwe magazijn wordt rechtstreeks verbonden met de chipsfabriek. Dat zal gebeuren via een systeem van transportbanden van meer dan honderd meter lang.

Vier gangpaden

Het magazijn zelf zal bestaan uit vier gangpaden met twee stellingblokken aan elke kant. Twaalf aanvoerwagens moeten de goederen naar het juiste kanaal brengen en van daar worden de pallets automatisch naar de juiste locatie gebracht.

PepsiCo kocht de fabriek in Veurne 25 jaar geleden. Sindsdien is de locatie uitgegroeid tot een van de grootste chips- en snackfabrieken in Europa.

Acht voetbalvelden

De vestiging beslaat meer dan 40.000 vierkante meter (de oppervlakte van acht voetbalvelden) en valt op door zijn geavanceerde en duurzame technologie. Het nieuwe automatische magazijn van Mecalux zal de fabriek in Veurne aanvullen.

The post PepsiCo-fabriek in Veurne krijgt volledig geautomatiseerd magazijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »