Kit Harington: “Spin-off rond Jon Snow is voorlopig van de baan”

Kit Harington heeft aangekondigd dat de spin-off rond zijn ‘Game of Thrones’-personage Jon Snow voorlopig van de baan is. In een gesprek met de Amerikaanse entertainmentwebsite ‘ScreenRant’ geeft de acteur aan dat het team erachter ‘niet het juiste verhaal kon vinden om te vertellen’. 

Meer krantenkoppen in België

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er is één grote favoriet”: Europees gravelkampioen Jasper Stuyven droomt van regenboogtrui, maar predikt realisme

Van drie tinten blauw met gele sterren naar multicolore regenboogstrepen. Het lijkt een kleine stap voor Europees gravelkampioen Jasper Stuyven (32). Ware het niet dat het WK zondag in Vlaams-Brabant een polyvalent fenomeen aan de start krijgt. “Die de klasse en technische bagage heeft om iedereen onder druk te zetten en het verschil te maken.” Ra ra ra…

Lees meer »

Dialysecentrum AZ Sint-Lucas maakt unieke reis naar Kreta

Op reis gaan naar het buitenland is geen evidentie voor dialysepatiënten, die doorgaans om de twee dagen dialyse nodig hebben. Om patiënten toch de kans te geven om op reis te gaan, organiseert het Dialysecentrum van AZ Sint-Lucas Brugge al vele jaren dialysereizen. Op 17 september trok opnieuw een groep van 62 personen naar het
The post Dialysecentrum AZ

Lees meer »

Eerste bijeenkomst De Gezelligheid Zelve is onmiddellijk een succes

In dienstencentrum De Kring vond op dinsdag 10 september een eerste activiteit van De Gezelligheid Zelve Plaats. Voor die vriendengroep is er op maandelijkse basis een activiteit. De groep bestaat uit mensen met een beperkte mobiliteit die bij het bestaande aanbod van activiteiten uit de boot vallen. “Ik ondervind serieuze last door een heupprobleem en
The post Eerste bijeenkomst

Lees meer »

Repatriëringsvlucht met Robin Ramaekers, cameraman Stijn De Smet en tientallen andere Belgen vanuit Libanon op weg naar Nederland

De tweede repatriëringsvlucht vanuit Libanon naar Nederland is rond 16.30 uur vertrokken vanaf de luchthaven van Beiroet. De militaire Airbus A330 komt naar verwachting rond 20.45 uur aan op de luchtmachtbasis in Eindhoven. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers, zijn cameraman Stijn De Smet en tientallen andere Belgen zijn aan boord van het toestel.

Lees meer »

Eerste dag Gallo-Romeins Weekend in Wervik lokt door heel mooi herfstweer zeer veel volk: “We schatten het aantal bezoekers op 2.000”

De eerste dag van het tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend (GRW) op het recreatie-eiland De Balokken in Wervik werd zaterdag alvast een voltreffer. Het was een stralende dag vol geschiedenis, leuke activiteiten en boeiende ontdekkingen. Thema is dit keer ‘Ubi fumus, ibi ignis’ (waar rook is, is vuur, red.). De focus wordt gelegd op alle aspecten van vuur tijdens het leven en

Lees meer »

Al minstens 155 mensen in VS omgekomen door storm Helene

Volgens een telling van het Franse persagentschap ‘AFP’ heeft de doortocht van storm Helene in de Verenigde Staten minstens al aan 155 mensen het leven gekost. In de nasleep van storm Helene zal de Amerikaanse president Joe Biden woensdag lokale tijd alvast naar North Carolina reizen.

Lees meer »