Kevin De Bruyne en Kylian Mbappé vliegen uit: de controversiële relatie tussen de luchtvaart en de Champions League

Kevin De Bruyne is bij Manchester City promomodel voor Etihad Airways. Qatar Airways dekt het salaris van Kylian Mbappé bij PSG. Op het shirt van Axel Witsel bij Atlético prijkt een miljoenensponsor die nog niet van de grond kwam. Vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten stuwen vijf van de acht kwartfinalisten in de Champions League budgettair naar ongekende hoogtes. Wat zoekt de luchtvaartindustrie echt in het voetbal? Hoeveel miljoenen worden er betaald voor een plaats op een truitje van Real Madrid of Barcelona? En waarom is die sponsoring vandaag zó omstreden? 

Meer krantenkoppen in België

Van “Ik wil je pappie zijn” tot “Zwijg, vrouw”: dit zijn de strafste momenten uit het Nederlandse ‘B&B zoekt lief’

Een van de favoriete programma’s van Gert Verhulst (56) is ‘B&B vol liefde’, de originele Nederlandse versie van ‘B&B zoekt lief’. Hij vindt de Vlaamse reeks op VTM maar een “flauw en slecht aftreksel”. Dat valt te begrijpen als je weet wat er allemaal in de Nederlandse versie gebeurt. Dacht je dat de uitspraken van Jelmont al opvallend waren? Denk

Lees meer »

Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren in De Haan met opendeurdag: “Kom naar de geitjes en lammetjes kijken”

Feest op Het Reigershof in De Haan: onlangs was het 25 jaar geleden dat het familiebedrijf als eerste Vlaamse geitenboerderij het biocertificaat kreeg, en dat wordt op zaterdag 7 september gevierd met een opendeurdag. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om onze coöperatie nog eens in de kijker te zetten.”
The post Reigershof viert 25 jaar biologisch boeren

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Man (44) bijt vriendin in kaak en gooit haar van balkon: “Een combinatie van alcohol en drugs is nooit goed”

De 44-jarige T.V. uit Aalst moest zich dinsdag in de Dendermondse rechtbank verantwoorden voor poging doodslag. Hij gooide vorig jaar zijn vriendin van het balkon van zijn appartement. Onder invloed van verdovende middelen beet hij haar eerder ook al in de kaak. “Een combinatie van alcohol en drugs is nooit goed”, sprak de procureur, die drie jaar cel eist.

Lees meer »

Eerste televisiemis in het Rosarium

Het Rosarium in Dadizele was recent het decor voor een televisiemis van VRT. “Een hele eer voor ons. We hadden inmiddels al enkele televisiemissen in onze basiliek, maar voor het eerst werd ook een viering in het Rosarium op televisie getoond”, aldus Marc Vantieghem. In aanloop naar een dergelijke viering zijn er heel wat voorbereidingen
The post Eerste televisiemis

Lees meer »

André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag

André Janssens (95) en Simonne Ponjaert (93) stapten maar liefst 75 jaar geleden in het huwelijksbootje. Een zeldzaamheid, maar het koppel ziet elkaar na al die jaren nog even graag.
The post André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »

Gedetineerde probeert verpleegster te wurgen

Een 25-jarige vrouwelijke gedetineerde uit de gevangenis van Brugge probeerde tijdens een doktersconsultatie vorige week zonder aanleiding een verpleegster te wurgen met een schoenveter. Het slachtoffer raakte niet zwaargewond, maar is wel in shock. “Het was al de derde keer op rij dat de gedetineerde geweld gebruikte tegen het personeel”, zegt ACOD-vakbondsafgevaardigde Sandra Droissart. “Dat gebeurde telkens zonder aanleiding. Het

Lees meer »

Polsi, het dorp waar de kerk volop strijdt tegen de maffia

Onze reporter Ine Roox bezocht onlangs het Zuid-Italiaanse dorpje Polsi. Elk jaar wordt daar de Madonna van de bergen gevierd. Ook de ‘ndrangheta, de maffia in Calabrië, komt naar dat feest om er duistere zaken te bespreken. Wat voor een organisatie is de ‘ndrangheta? Waarom houdt een organisatie van drugssmokkelaars zo vast aan oude rituelen? En kan de kerk die

Lees meer »

Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden”

Naar jaarlijkse traditie kende het Beernemse gemeentebestuur opnieuw het label van ‘Beernems streekproduct’ toe aan lokale handelaars. Tien erkende producten mogen het label twee jaar lang gebruiken.
The post Nieuw Label ‘Beernems streekproduct’ voor lokale handelaars: “Onze gemeente heeft tien nieuwe uithangborden” appeared first on KW.be.

Lees meer »