Ikea ontkent Greenpeace-rapport: “We aanvaarden geen hout uit beschermde oerbossen in onze producten”

De Zweedse meubelketen Ikea is het niet eens met het beeld dat in het onderzoek van Greenpeace over de keten wordt geschetst. Volgens Greenpeace halen bedrijven die voor Ikea produceren, hout uit enkele van de laatste Europese oerbossen in Roemenië. “We kunnen duidelijk stellen dat we het gebruik van hout uit beschermde oerbossen in geen gevallen in onze producten accepteren”, reageert Ikea.

 

Meer krantenkoppen in België

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »