Blankenbergenaar gaat buurman te lijf met hamer en samoeraizwaard: achttien maanden celstraf met uitstel

Een 63-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen voor brutaal geweld tegen zijn buurman. M.D. kampt met een agressie- en drankprobleem.

Gewapend met een hamer en een samoeraizwaard drong M.D. op 17 mei 2022 het appartement van zijn bovenbuurman binnen. De dronken zestiger ging met de wapens in de aanval waarop het slachtoffer zijn woning ontvluchtte en de straat opliep. M.D. – nog steeds gewapend – ging hem achterna, waarna een politiepatrouille de vechtende mannen in de gaten kreeg.

Lesje leren

Toen M.D. de politie zag gooide hij zijn wapens in de struiken. Het slachtoffer hield aan de feiten enkele bloedende wonden aan de armen en gescheurde kleding over. Hij was een week werkonbekwaam. Volgens een medebewoner van het gebouw had M.D. drie dagen eerder ook al de voordeur van zijn bovenbuurman proberen inbeuken. Ook toen had hij een samoeraizwaard vast en zou hij zijn buur naar eigen zeggen ‘een lesje leren’.

Verder onderzoek wees uit dat M.D. een half uur voor de feiten op 17 mei een bericht had ingesproken op de gsm van de huisbaas waarin hij zijn plannen aankondigde. Tijdens zijn verhoor bood M.D. zijn excuses aan. De man, die met een drank- en agressieprobleem kampt, kwam na vier maanden voorhechtenis voorwaardelijk vrij. Hij moest zijn problemen aanpakken, maar daar kwam weinig van in huis.?

(AFr)

The post Blankenbergenaar gaat buurman te lijf met hamer en samoeraizwaard: achttien maanden celstraf met uitstel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Met het kwakkelweer zijn er veel mensen die nog snel op zoek gaan naar de zon. Maar het aanbod is beperkt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »