Bewoners getroffen appartementsblok in Zwevegem kunnen er vanavond al opnieuw in

Bewoners van de getroffen appartementsblok in Zwevegem kunnen er vanavond al weer terug in liet eigenaar en aannemer Marino Depraetere weten. Hij en zijn zonen werkten gisteren en vandaag stevig door om alles optijd af te krijgen.

Het was een angstaanjagende gebeurtenis voor de bewoners van een appartementsgebouw in de Otegemstraat in Zwevegem. Maandagavond waaide de topgevel weg. Niemand raakte gewond, maar de bewoners werden geëvacueerd.

Niet stilgezeten

Voormalig eigenaar en aannemer van de appartementsblok Marino depraetere schoot samen met zijn zoons Jordy en Jhanathan en kleinzoon Deaclan onmiddellijk in gang om het gebouw weer zo snel mogelijk bewoonbaar te maken. “In het getroffen appartement woonde een van mijn drie zonen samen met zijn gezin. Hij verhuist naar een leegstaand appartement op het gelijkvloers zodat we het getroffen appartement opnieuw kunnen herstellen.” Die herstellingswerken zijn al even aan de gang. Het was zaak van zo snel mogelijk de gevel opnieuw toe te maken, zodat alle 12 bewoners konden terugkeren. “Gisteren werkten mijn zonen van 06:00 uur tot 19:30 uur en vandaag zijn ze opnieuw heel de dag in de weer. Momenteel zijn ze ook de elektriciteitsaansluitingen aan het controleren. Tegen vanavond zou iedereen opnieuw in hun appartement kunnen.”

Een houten constructie van OSB-platen houdt momenteel weer en wind buiten. Dat is voor even voldoende, maar de metser zou zo snel mogelijk langskomen. Pas dan kunnen ze ook het getroffen appartement opnieuw volledig op orde zetten.

Oorzaak

De losgerukte gevel is waarschijnlijk het gevolg van een windhoos die net op de plaats van het appartementsblok zijn hoogtepunt kende. Doordat het gebouw op een hoek staat, ving een windhoos tegenwind, waardoor hij begon te spinnen en alles met zich mee de lucht introk. Vooral kleinzoon Deaclan heeft enorm veel geluk gehad. Tien seconden voor het incident stond hij net op de plaats waar de gevel neerkwam, onder het getroffen appartement.

Marino is dan ook vooral opgelucht dat er niemand gewond of erger gestorven is. “Een gevel valt te herstellen, een mensenleven niet.”

The post Bewoners getroffen appartementsblok in Zwevegem kunnen er vanavond al opnieuw in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met 6 in de auto, met te hoge snelheid en dronken: parket vraagt celstraf van 18 maanden tegen man die dodelijk ongeval veroorzaakte in Koningshooikt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen de man die 2 jaar geleden een zwaar ongeval veroorzaakte in Koningshooikt. Daarbovenop vraagt het OM een rijverbod van 5 jaar, een alcoholslot van 2 jaar en een boete van 1.000 euro. Bij het ongeval kwamen 2 inzittenden om het leven. De broer van de bestuurder, die ook

Lees meer »

Daar is de Atlantic Niña, het nichtje van weerfenomeen La Niña (en dat beide er samen zijn, is bijzonder)

Vergeet het weerfenomeen La Niña (de zus van El Niño) in de Stille Oceaan: momenteel gaat het in weerkringen vaak over de ‘Atlantic Niña’. Dat fenomeen vindt plaats in de Atlantische Oceaan, maar er gebeurt eigenlijk hetzelfde. De oppervlaktewateren aan de evenaar worden tijdelijk koeler. Dat er zowel een La Niña is als een Atlantische Niña, is best speciaal. Een

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »

Vier arrestaties in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »