33 West-Vlaamse kinderdagverblijven kunnen ruimere openingsuren aanbieden dankzij steun van minister Crevits

33 West-Vlaamse kinderdagverblijven zullen binnenkort ruimere openingsuren kunnen aanbieden dankzij de financiële steun van Hilde Crevits, Vlaams minister van Gezin (CD&V). In de rest van Vlaanderen zijn er nog 39 kinderdagverblijven in de groepsopvang, die hun openingsuren zullen kunnen uitbreiden. Op die manier kunnen ouders, die buiten de gebruikelijke openingsuren werken ook een beroep doen op de kinderopvang. In totaal gaat het om een bedrag van 3.746.000 euro, waarvan 1,3 miljoen naar West-Vlaanderen gaat.

Eind vorig jaar lanceerde Agentschap Opgroeien een oproep bij de kinderdagverblijven in groepsopvang voor wie ruimere openingsuren wilde aanbieden. In ruil voor die extra uren buiten de gebruikelijke uren krijgen ze een financiële steun. Met die investering wil minister Crevits kinderopvanginitiatieven aan moedigen om 1 uur langer op te zijn dan de verplichte openingstijd van 11 uur. Dit mag ‘s ochtends voor 7 uur zijn of ‘s avonds na 18 uur. Zo kan een kinderopvang dan bijvoorbeeld open zijn van 7 tot 19 uur of van 6.30 tot 18.30 uur.

“Kinderopvang is belangrijk zodat ouders werk en privé kunnen combineren. Met de nieuwe investeringen willen we de initiatieven aanmoedigen om ook atypische openingsmomenten te voorzien dagelijks, maar ook bijvoorbeeld in het weekend of op feestdagen. Zo kunnen ouders, die in ploegen of tijdens de weekends werken ook een beroep doen op kinderopvang”, stelt minister Hilde Crevits.

33 West-Vlaamse kinderdagverblijven

Over volledig Vlaanderen zullen er 72 kinderopvangorganisatoren meewerken aan de ruimere openingsmomenten voor een totaal budget van maar liefst 3.746.000 euro. 33 daarvan zijn er in West-Vlaanderen, wat goed is voor 1,3 miljoen euro. De kinderdagverblijven krijgen 1.716 euro subsidie per module. Dat wil zeggen dat er per jaar 75 mogelijkheden zijn voor een kind om buiten de gebruikelijke openingsuren langs te komen.

Hieronder kunt u de volledige lijst vinden van West-Vlaamse kinderdagverblijven die extra openingsuren buiten de gewoonlijke tijden zullen aanbieden:

The post 33 West-Vlaamse kinderdagverblijven kunnen ruimere openingsuren aanbieden dankzij steun van minister Crevits is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

Lees meer »

Goud voor Daniel en Georgette

Daniel Durieux (74) is geboren in Laplaigne, een deelgemeente van Brunehaut in Henegouwen. Georgette Spileers (76) werd geboren in Doornik. Ze leerden elkaar kennen in Blandain, een deelgemeente van Doornik. Vijftig jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger, en ze bouwden een nieuw leven op aan de kust. Eerst vestigden ze zich in
The post Goud voor

Lees meer »

Wonderlijke Duitse dagen

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Wonderlijke Duitse dagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »

Circulatieplan tijdens werken Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn: “Veiligheid van de kinderen blijft de prioriteit”

Vanaf 1 september geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn. De toegangsweg naar basisschool De Polyglot heropent in één richting: men kan van de Oudenaardseweg naar de Helstraat, maar niet meer van de Helstraat naar de Oudenaardseweg. De rijstrook wordt tijdelijk aangelegd op de parkeerstrook voor de SpieHel. “Dit doen we omdat er renovatiewerken aan de

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Didier Declercq is organisator van Devil’s Rock for an Angel: “Metal is al heel lang de rode draad in mijn leven”

Sinds hij als 16-jarige Metallica en co aan het werk zag op Heavy Sound Festival, is Didier – Djeetn voor de vrienden – Declercq verzot van metal. Als organisator van Devil’s Rock for an Angel, dit jaar op zaterdag 21 september, zet hij al negen jaar Zillebeke op de metalkaart. “Metalliefhebbers zien er stoer uit, maar hebben een peperkoekenhart”, zegt

Lees meer »

KV Diksmuide-Oostende presenteert Talententeam

Het bestuur van KV Diksmuide-Oostende stelde vorige week woensdag hun Talententeam voor. “We zijn trots op onze opkomende jonge talenten die dit seizoen onze club zullen vertegenwoordigen in de tweede provinciale reeks”, klonk het bij Frank De Smet tijdens de ploegvoorstelling op sportterrein De Pluimen in Diksmuide. talenten Lukas Vanhevel kon niet aanwezig zijn, maar
The post KV Diksmuide-Oostende

Lees meer »