Vooruit zaait verwarring bij treinreizigers door flyers uit te delen die op tickets lijken

De NMBS vraagt aan alle politieke partijen om verwarring rond verkiezingsdrukwerk te vermijden, nadat Vooruit flyers uitdeelde die lijken op treintickets. Het gaat hier dus niet over echte vervoersbewijzen, al hebben de flyers er wel veel van weg. Initiatiefnemer Joris Vandenbroucke (Vooruit) verontschuldigt zich uitdrukkelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

2 drugslabs opgerold in Houthalen-Helchteren op minder dan 1 week tijd: 2 verdachten aangehouden

De politie heeft in Houthalen-Helchteren op zeer korte tijd 2 drugslabs aangetroffen. Het eerste werd vorige week ontdekt, daar werd vermoedelijk de drug MDMA geproduceerd. Na enkele huiszoekingen vonden de speurders een tweede lab met chemicaliën en ingrediënten om synthetische drugs te maken. 2 verdachten zijn opgepakt, zij zijn intussen aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

Lees meer »

Zijn stem was wereldbe­roemd, maar als kind sprak hij jarenlang níét: het straffe ver­haal van James Earl Jones

Zijn vader vertrok om prize fighter te worden, zijn moeder liet hem achter bij zijn grootouders. Nee, filmlegende James Earl Jones, die maandag overleed, had geen makkelijk leven. Als kind was hij zo getraumatiseerd dat hij jarenlang niet kón spreken: “Op school communiceerde ik met briefjes, later begon ik te stotteren.” Hoe slaagde de man achter Darth Vader en Mufasa

Lees meer »

Cycloon Boris eist eerste dodelijke slachtoffers: 4 mensen komen om bij overstromingen in Roemenië

In Roemenië zijn al zeker 4 mensen omgekomen na zware overstromingen bij de doortocht van cycloon Boris, die op dit moment over Centraal-Europa trekt. Een persoon is nog vermist. Volgens de weerdiensten wordt het zwaartepunt van de storm deze avond en nacht verwacht, met mogelijk de ergste overstromingen in decennia. Ook Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Duitsland en Polen zetten zich schrap

Lees meer »

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »

Planbureau voorspelt minder jobs en meer werklozen

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. Dit jaar zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen en zouden er weer meer werklozen zijn.

Lees meer »

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara

Wie maandag kleurrijke stippen langs de straat zag, was toeschouwer van de verrassingsactie van STIP IT. Op maandag trapten Ketnet, MNM en Radio 2 de campagne tegen pesten af.
The post STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet: 160 banen gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »