Twintiger haast zich de straat over en wordt aangereden door vrachtwagen in Zarren

In Zarren bij Kortemark, is een jongeman van 20 zwaargewond geraakt nadat hij is aangereden door een vrachtwagen. De twintiger stak plots rennend de straat over omdat hij zijn bus wou halen. De vrachtwagenbestuurder kon hem niet meer ontwijken. 

Meer krantenkoppen in België

Lezen met je Oren in ’t Leeshuus

Vorig jaar verkende Martine Vandermaes samen met Literatuur Vlaanderen en een groep geëngageerde blinden en slechtzienden hoe ze inclusief luisterleesplezier konden vergroten. In een organisatie van vzw ‘t Leeshuus organiseren ze ook dit najaar opnieuw tijd en ruimte voor Lezen met je Oren.
The post Lezen met je Oren in ’t Leeshuus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurnaars laten het gras groeien voor insecten

Het aantal wilde bijen, vlinders en andere insecten is helaas in dalende lijn. “Daarom droeg Stad Veurne hun steentje bij aan het voorzien van voedsel en nestgelegenheid. Bye Bye Gazon is een campagne die iedereen vraagt om een deel van hun gazon om te toveren tot een paradijs voor insecten en onszelf. Iedereen kan meedoen
The post Veurnaars laten

Lees meer »

LIVE VLAAMS-BRABANT. Jonathan Holslag: “Blij dat Tienenaar ons zoveel vertrouwen geeft” – Ridouani: “Dit overtreft onze stoutste dromen”

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Vlaams-Brabant. Wat doet Vlaams minister Ben Weyts als hij in Beersel de verkiezingen wint? Welke coalitie komt er uit de bus in Leuven? En behoudt de Aarschottenaar het vertrouwen in Gwendolyn Rutten? Volg de aanloop naar de verkiezingen

Lees meer »

Voormalig Stasi-officier na 50 jaar voor moord veroordeeld

50 jaar na datum heeft in Duitsland een voormalige Stasi-officier 10 jaar cel gekregen voor moord. Een rechtbank in Berlijn oordeelde dat de officier, nu 80 jaar oud, schuldig is aan het doodschieten van een Poolse man, die in volle Koude Oorlog via Oost-Berlijn naar West-Berlijn wilde vluchten. Het is voor het eerst dat een voormalige Stasi-medewerker voor moord veroordeeld

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Heers

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Heers gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »

Oude cinema en feestzaal CinéPalace in Kortrijk worden herbouwd

De Palace, het nieuwe gebouw op de gronden van de oude CinéPalace, is de nieuwe eyecatcher in de Zwevegemsestraat. Achter de nieuwe gebouwen bevindt zich de oude cinema- en feestzaal, waar tijdens eerdere renovaties betonrot werd vastgesteld. Dit vereist nu ingrijpende verbouwingswerken. CinéPalace wordt herbouwd voor de werking van Jeugdcultuurcentrum De Stroate. Deze tweede fase kost 1.271.399 euro.
The

Lees meer »

Grotendeels voorwaardelijke celstraffen voor jongeren na klappen op sportsite in Harelbeke

Meer dan drie jaar nadat de zaalverantwoordelijke van sporthal De Dageraad in Harelbeke Kris Ghekiere (56) samen met Mathieu Desmet (42) van het aanpalende Paintball Valley klappen moest incasseren, zijn de drie jongeren die er voor verantwoordelijk waren door de rechter veroordeeld. Ze bleken in de maanden nadien ook nog bij andere vechtpartijen in Harelbeke betrokken.
The post Grotendeels

Lees meer »

Vlaams Belang, CD&V en Vooruit scoren in provincieraad

De kans is groot dat de kaarten opnieuw geschud zullen worden in het bestuur van onze provincie. Open VLD dat nu samen met CD&V en Vooruit aan het roer zit, verloor aanzienlijk. CD&V, Vooruit en vooral Vlaams Belang konden meer kiezers overtuigen.
The post Vlaams Belang, CD&V en Vooruit scoren in provincieraad appeared first on KW.be.

Lees meer »