Sinds dood van koning Boudewijn kreeg ons koningshuis meer dan 69 miljoen euro aan dotaties

Sinds het overlijden van koning Boudewijn op 31 juli 1993 is meer dan 69 miljoen euro aan dotaties uitbetaald aan leden van ons koningshuis. Dat blijkt uit een berekening van de kranten van Sudinfo.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Jabbeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Jabbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Jabbeke.
The post Zo stemde Jabbeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugdealer (22) wordt geklist na handgemeen met tramchauffeur

Een 22-jarige man uit De Panne zit sinds 1 augustus in de cel nadat hij als drugdealer ontmaskerd werd. Dat gebeurde nadat hij in dronken toestand betrokken raakte bij een handgemeen met de chauffeur op de tram, waarna hij gearresteerd werd door de politie en de drugs ontdekt werd.
The post Drugdealer (22) wordt geklist na handgemeen met tramchauffeur

Lees meer »

Wie wordt burgemeester van jouw gemeente? Ontdek het hier

De kiezer heeft gesproken, de kaarten zijn geschud. Dé vraag is nu: wie wordt jouw burgemeester en welke coalitie zal jouw stad of gemeente de komende 6 jaar besturen? Ontdek het op onderstaande kaart. Verschijnt er nog geen naam? Dan zijn de onderhandelingen in jouw gemeente nog volop aan de gang.

Lees meer »

Professor familierecht over vader die ontdekte dat kinderen niet van hem waren: “Die 10.000 euro is omdat hij het pas wist toen ze 11 en 13 jaar waren”

12 jaar lang was Dieter* (46) trotse papa, tot hij ontdekte dat zijn kinderen níét de zijne zijn. Zijn voormalige echtgenote had ook na hun scheiding verzwegen dat hij niet de biologische vader was. De man kreeg een schadevergoeding van het Antwerpse hof. Zulke rechtszaken zijn evenwel geen unicum. Professor familierecht Ingrid Boone geeft toelichting bij deze en vorige zaken:

Lees meer »

“Jonge gasten verder laten ontwikkelen blijft onze grootste prioriteit”: SKT Ieper B gaat in Bornem op zoek naar derde zege

SKT Ieper Two kende een wisselvallig seizoensbegin met twee zeges uit vier wedstrijden. De twee uitmatchen wonnen ze en zaterdag gaan ze op zoek naar een derde zege op verplaatsing. Dit keer kijkt het Geranimo Bornem Basket A in de ogen.
The post “Jonge gasten verder laten ontwikkelen blijft onze grootste prioriteit”: SKT Ieper B gaat in Bornem op

Lees meer »

1-2! Casteels kan kopbal Kolo Muani niet uit zijn net houden, kunnen Belgen opnieuw achterstand ophalen?

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De Belgen beloonden zichzelf pas op slag van rust. Loïs Openda kopte zijn eerste doelpunt onder Tedesco binnen en hing de bordjes gelijk. Kolo Muani trapte de Fransen eerder op voorsprong vanop de stip. Bevestigen de Duivels in de tweede helft?

Lees meer »

Dochter en vader krijgen de meeste stemmen, maar mogen niet samen besturen

Opmerkelijke situatie in De Panne. Kracht!g haalt er twee zetels, die op basis van het aantal voorkeurstemmen voor lijsttrekker Hanne Blieck en haar vader Johan zijn voorbestemd. Alleen verbiedt de wet het dat familieleden samen besturen, dus moet Johan zijn plaats afstaan. Sabine Van der Maelen neemt die in van op de derde positie.
The post Dochter en vader

Lees meer »