Rivalen Tusk en Kaczynski kraaien beiden victorie in lokale verkiezingen

De partij van de Poolse premier Tusk zal besturen in de grote Poolse steden, maar het nationaal-conservatieve PiS van zijn rivaal Jaroslaw Kaczynski blijft de grootste formatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de nederlaag volgt de tegenprestatie: Warholm verschijnt in Zweeds tenue van Duplantis op Diamond League-meeting

Karsten Warholm (28) heeft woord gehouden na z’n nederlaag in de fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Zweedse polsstokspringer Mondo Duplantis (24). De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het woensdag in een straffe tijd van 10.37. Als tegenprestatie verscheen de Noorse hordeloper in een Zweeds truitje op de Diamond League-meeting in Zürich.

Lees meer »

Geinspireerd door Marieke Vervoort en met crowdfunding naar Paralympische Spelen: wie is Léa Bayekula?

Na haar ontgoochelende terugval in het zicht van de meet op de 800 meter pakt Léa Bayekula dan toch paralympisch goud op de 100 meter: zo beleeft Léa Bayekula een ijzersterk debuut in Parijs. Wie is de 29-jarige Brusselse rolstoelatlete die nog advies kreeg van de legendarische Marieke Vervoort en als studente met crowdfunding haar paralympische sportdroom wou waarmaken?

Lees meer »

“Tijd nemen om op adem te komen en inspiratie te vinden”: rockband DIRK. mept (voorlopig) op pauzeknop

DIRK. drukt, nee, mept op de pauzeknop. Na tien jaar gitaargeweld, knalshows op de mooiste podia in binnen- en buitenland en drie alom geprezen albums nemen Vlaanderens favoriete indie-rockers een vakantie van onbepaalde duur. Om te herbronnen en aan nieuw materiaal te werken, terwijl frontman Jelle Denturck zijn horizon verbreedt met Dressed Like Boys. Op 19 december draait DIRK. nog

Lees meer »

Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal

Volleybalclub Soncotra Poperinge hield een ploegvoorstelling in De Lovie. Voorzitter Patrick Schatteman blikt vooruit op het nieuwe seizoen, dat volgende week van start gaat.
The post Soncotra Poperinge kijkt uit naar nationaal volleybal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: politie denkt dat schutter aanslag wilde plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

“Nieuwe klap in gezicht familie”: Oostkerkenaar Jamy (25) in beroep mee verantwoordelijk gesteld voor eigen dood

Bijna vier jaar nadat Oostkerkenaar Jamy Destickere (25) om het leven kwam bij een motorongeval in Dudzele, krijgt zijn familie opnieuw een bittere pil te slikken. In beroep oordeelde de rechtbank dat de jongeman mee verantwoordelijk is voor de fatale aanrijding met een bejaarde fietser. De politierechter had de nu 83-jarige man nog volledig aansprakelijk gesteld. “Maar als het slachtoffer

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »