Recordaantal inbeslagnames van dieren in 2023

Dierenwelzijn Vlaanderen en de politiediensten hebben vorig jaar een recordaantal van 889 inbeslagnames van dieren uitgevoerd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het cijfer ligt merkelijk hoger dan het jaar voordien, toen er 788 inbeslagnames plaatsvonden.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier van de vijf populairste burgemeester van Vlaanderen zijn… West-Vlamingen

Vier van de vijf populairste burgemeesters in Vlaanderen zijn West-Vlaamse. Met Sandy Evrard (Mesen) die de lijst topt, maar met Bart Dochy (Ledegem) op twee en Veronique Buyck (4, Ardooie) en Jeroen Vandromme (5, Houthulst) die het plaatje compleet maken. Telkens de helft of meer van de mensen die kwam stemmen gaf een voorkeurstem aan deze politici. Ze maken dan

Lees meer »

Immanuel De Reuse stijgt tien procent met Vlaams Belang in Roeselare: “Hoop op goed gesprek met Kris Declercq”

Immanuel De Reuse is met Vlaams Belang de tweede grootste partij in Roeselare. De partij haalt bijna 25 procent, ongeveer tien procent meer dan zes jaar geleden. “De kiezer heeft ons beloond voor sterk oppositiewerk”, aldus Immanuel.
The post Immanuel De Reuse stijgt tien procent met Vlaams Belang in Roeselare: “Hoop op goed gesprek met Kris Declercq” appeared first

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. België met dezelfde elf als tegen Italië? – Match tegen Frankrijk wordt er één met druk op

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Kunnen de troepen van bondscoach Domenico Tedesco voor een (deugddoende) stunt zorgen? Er staat alvast druk op de wedstrijd: niet alleen voor het klassement in de A-groep, ook voor het sentiment rond Domenico Tedesco.

Lees meer »

‘Keizer van de oceaan’ is terug: Atlantische blauwvintonijn beleeft opmerkelijk herstel in de Noordzee

De Atlantische blauwvintonijn, een indrukwekkende roofvis die ook wel eens ‘de keizer van de oceaan’ wordt genoemd, is na een afwezigheid van ruim 50 jaar terug in de Noordzee. Wetenschappers zien een "opmerkelijk herstel" van de soort in Noordzeewateren dankzij maatregelen tegen overbevissing. Ze zijn optimistisch over de positieve trend, maar waarschuwen dat het herstel nog pril is.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Maaseik

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Maaseik gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »