“Neem je cyclus opnieuw in handen”: Fébe promoot natuurlijke anticonceptie met Studio Flow

Uit statistieken blijkt dat het aantal vrouwen dat een natuurlijke methode gebruikt om niet zwanger te raken in de lift zit. Fébe Vercruysse van Studio Flow hoef je alvast niet te overtuigen van deze aanpak. Zij is gespecialiseerd in hormonale gezondheid en gepassioneerd door de vrouwelijke cyclus en de algehele gezondheid van de mens.

Fébe Vercruysse (23) woont samen met haar vriend Thomas Feryn in de Kapelstraat in Sint-Lodewijk. Ze studeerde eerst Handelswetenschappen en Bedrijfskunde, was een tijdje actief als vastgoedmakelaar, koos dan resoluut voor een carrièreswitch en volgt nu een opleiding Coaching & Wellbeingmanagement aan Vives in Kortrijk. Een bachelor die opleidt tot het aansturen van wellbeing en tot stress- en burn-outpreventie bij particulierenen op de werkvloer. Zeg maar mensen, teams en organisaties weerbaar en flexibel maken tegenover constante veranderingen.

“Ik ben natuurlijke anticonceptie coach”, start Fébe haar verhaal. “Natuurlijke anticonceptie is een methode om zwangerschap te voorkomen zonder het gebruik van hormonale middelen. Ik ben gespecialiseerd in hormonale gezondheid en gepassioneerd door de vrouwelijke cyclus en de algehele gezondheid van de mens. Mijn fascinatie voor de vrouwelijke cyclus heeft mij geleid naar het begrijpen van de unieke uitdagingen en kansen die elke fase van deze cyclus met zich meebrengt.”

Ondervinding

“De bijwerkingen van hormonale middelen zijn voldoende gekend: stemmingswisselingen, hoofdpijn, migraine, afwisselend grote en kleine bloedingen, krampen, depressies… Ik spreek van ondervinding want ik heb er zelf een vijftal jaren serieus mee gesukkeld. Ik heb nog geen spijt gehad van mijn overstap naar natuurlijke anticonceptie. Na nauwelijks een maand voelde ik mij al stukken beter. Mijn motto luidt niet voor niets ‘Neem je eigen cyclus terug in handen’. Het vergt enige discipline, maar de resultaten zijn heel positief.”

“Ik ondersteun je op de reis naar welzijn en persoonlijke groei”

“Mijn benadering van natuurlijke anticonceptie is gebaseerd op een diepgaand begrip van de vruchtbaarheidscyclus en de verschillende fasen ervan. Ik leer mijn cliënten hoe ze hun vruchtbaarheid kunnen herkennen en begrijpen zodat ze bewuste keuzes kunnen maken over hun reproductieve gezondheid. Ik maak hen vertrouwd met verschillende natuurlijke anticonceptiemethoden zoals de sympto-thermale methode aan de hand van het cervixslijm, de cervixpositie en het gebruik van de temperatuur. Ik help om deze methoden effectief toe te passen en bied ondersteuning bij het begrijpen van het vruchtbaarheidspatroon.”

Lichaamssignalen

“Samen proberen we een wereld te creëren waarin je in harmonie met je lichaam kunt leven. Ik maak daarbij gebruik van de Natural Flow Masterclass (NFM). Die is gebaseerd op het begrijpen van de eigen lichaamssignalen en het herkennen van de vruchtbare en onvruchtbare fasen in de cyclus. De NFM leert je hoe je de drie belangrijkste lichaamssignalen kunt interpreteren: temperatuur, cervixpositie en cervixslijm. Door deze signalen dagelijks te observeren en te registreren, kun je met vertrouwen je vruchtbare dagen en niet-vruchtbare dagen identificeren.”

“Dit geeft je de vrijheid om bewuste keuzes te maken over je vruchtbaarheid, zonder hormonen en met een bewezen effectiviteit. Het hele traject van de Natural Flow Masterclass omvat vier sessies van 2 uur om de sympto-thermale methode te leren, 1 uur follow-up consultatie binnen de 12 maanden te plannen (online, in groep), een gratis digitale thermometer, een cyclusjournal met 12 cycluskaarten en maandelijkse opdrachtjes, een online gesloten community, 12 maanden support via Whatsapp, één SOS-call, een oefenbundel en een cursus.”

Coaching

“Als lifestylecoach ondersteun ik ook vrouwen op hun pad naar persoonlijke groei en professioneel succes. Mijn aanpak is holistisch en op maat gemaakt voor elke cliënt. Samen werken we aan het identificeren van obstakels, het ontwikkelen van gezonde gewoonten en het vinden van passende oplossingen die in het leven passen. Of je nu worstelt met hormonale onevenwichtigheden, de gezondheid wilt verbeteren of op zoek bent naar begeleiding in natuurlijke anticonceptie, ik sta klaar om te ondersteunen op de reis naar welzijn en persoonlijke groei.”

Info: Fébe Vercruysse (Studio Flow), 0471 83 31 73, http://www.coaching-studioflow.been [email protected].

The post “Neem je cyclus opnieuw in handen”: Fébe promoot natuurlijke anticonceptie met Studio Flow is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

KIJK. Kim Kardashian maakt plots achterwaartse salto op dansvloer

Kim Kardashian (43) was een van de aanwezigen op het 40e verjaardagsfeest van haar zus Khloé Kardashian. Ze stal de show op de dansvloer en trok alle aandacht naar zich toe toen ze salto’s begon te maken. Met behulp van Cade Hudson – manager en goede vriend van zangeres Britney Spears – deed ze dit naar eigen zeggen “verschillende keren

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »