Meer en kleinere microplastics ontdekt op Antarctica

Op Antarctica bevinden zich meer en kleinere plastics dan tot nu toe gedacht. 98 procent van de plasticdeeltjes is kleiner dan 300 micrometer, blijkt uit Zwitsers onderzoek. Vorig onderzoek richtte zich vooral op grotere microplastics waardoor een groot deel van de deeltjes niet opgemerkt werden. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofdepositie opleveren in het Natura2000-gebied De Brabantse Wal.

Lees meer »

Ondernemersavond in de Abdijhoeve

De stad Oudenburg organiseert op donderdag 26 september een bijzondere ondernemersavond voor alle lokale ondernemers. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om te netwerken, kennis op te doen en samenwerkingen te verkennen die de lokale economie kunnen versterken.
The post Ondernemersavond in de Abdijhoeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »

Ontslag Van Immerseel slaat in als een bom: “Reus uit klassieke muziek kon niet loslaten”

Het Brugse orkest Anima Eterna heeft de banden met oprichter en bezieler Jos Van Immerseel (78) radicaal doorgeknipt na "aanhoudend agressief gedrag" en "het niet nakomen van zakelijke afspraken". "Het nieuws slaat in als een bom. Anima Eterna zoekt al jaren andere mensen om het orkest te leiden, maar Jos bleef altijd een bepalende rol spelen", reageert Klara-presentator Marc Janssens.

Lees meer »

KIJK. ‘Sex Education’-acteur met pepperspray bespoten en geschopt door agenten tijdens arrestatie

Reece Richards, Eugene uit de Netflix-serie ‘Sex Education’, beweert dat hij op 4 september in West-Londen het slachtoffer werd van een onrechtmatige arrestatie en hekelt het wangedrag van de politie. Naar verluidt werd hij met pepperspray bespoten en geschopt door agenten voor de ogen van zijn schreeuwende moeder. “De hele ervaring was beschamend, diep verontrustend en vermoeiend”, schrijft hij op

Lees meer »

De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Vlaanderen telt veel wielertoeristenclubs, maar weinig verenigingen voor fietsers met een e-bike. In Torhout is dat wel het geval. Daar zijn De Flandriens actief. Geen grote club, want hij telt maar acht leden. Maar die vormen een hechte e-bikevriendengroep. Voorzitter is Peter Blondeel (61) uit de Karel de Ghelderelaan.
The post De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Lees meer »

Toen hij Vandenhaute in bureau van Fredberg zag, wist Riemer hoe laat het was: reconstructie bij ontslag van enorm aangeslagen RSCA-coach

Net geen twee jaar heeft Brian Riemer het uitgezongen als coach van Anderlecht. Het povere spel van de voorbije weken maakte zijn positie onhoudbaar. Het bestuur geloofde niet dat Riemer de trein weer op de rails zou krijgen. De beslissing viel woensdagavond laat na topoverleg tussen CEO Sports Jesper Fredberg, voorzitter Wouter Vandenhaute en eigenaar Marc Coucke.

Lees meer »

Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist

Lissewegenaar Dirk Rosson, voormalig socialistisch gemeenteraadslid en burgemeesterszoon, heeft toegehapt om op de Brugse PVDA-lijst te staan. Hij prijkt op de dertiende plaats op de communistische lijst op 13 oktober bij de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Dirk Rosson uit Lissewege op Brugse PVDA-lijst: socialist wordt communist appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Dode en tientallen gewonden in Charkiv door Russische luchtaanval

Een vrouw werd gedood en tientallen mensen raakten gewond bij een Russische luchtaanval op de Oost-Oekraïense stad Charkiv. Dat maakten de autoriteiten zondagavond laat bekend. De Russische ex-president Medvedev dreigt ondertussen om Kiev te toveren in “gigantische gesmolten plek” als westerse langeafstandswapens worden ingezet om Rusland aan te vallen. Rusland en Oekraïne hebben na onderhandelingen wel elk 103 gevangenen aan

Lees meer »