Kledingmerk Esprit vraagt faillissement aan: Brugse winkel sluit definitief

Het kledingmerk Esprit heeft maandag het faillissement aangevraagd in België in het kader van een zogenaamde omvangrijke herstructurering. In totaal zijn de 15 Belgische winkels in eigen beheer hierbij betrokken, 148 werknemers zullen naar alle waarschijnlijkheid hun job verliezen. In West-Vlaanderen valt de schade mee: enkel de vestiging in Brugge moet sluiten.

“De wereldwijde vertraging van de economische groei, gecombineerd met een sterke stijging van de kosten van energie en logistiek, een negatief consumentenklimaat in Europa, en hoge huurprijzen voor de buitenmaatse winkels hebben het uiteindelijk onmogelijk gemaakt om de activiteiten in hun huidige structuur voort te zetten in België”, klinkt het in de melding van het moederbedrijf bij de beurs van Hongkong.

Enkel Brugge sluit

Er zijn momenteel vijf locaties in onze provincie waar kleren van het merk verkocht worden: twee vestigingen in Oostende en eentje in Blankenberge, Vichte en Brugge. Enkel die laatste winkel – ondergebracht in INNO – is in beheer van Esprit België Retail N.V. zelf. “De andere vier worden gerund door zelfstandige uitbaters en draaien wél goed. Mede omdat die al langer op de kar van de e-commerce zijn gesprongen, in tegenstelling tot de eigen winkels”, legt Inge De Beul van de socialistische vakbond BBTK uit.

De Brugse Esprit-vestiging in de Steenstraat sluit vanaf vandaag – dinsdag 9 april – definitief de deuren. Als er geen overnemer wordt gevonden, zullen alle personeelsleden van die winkel hun job verliezen. Hoeveel dat het precies zijn, is nog niet duidelijk. “Alle contact met de directie werd verbroken, maar we gaan ervan uit dat iedereen op straat komt te staan. De kans dat er een overnemer de boel komt redden is heel klein”, aldus De Beul.

The post Kledingmerk Esprit vraagt faillissement aan: Brugse winkel sluit definitief is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Welke deadline is nog haalbaar voor Vlaamse en federale formatie? “Partijen vrezen toegevingen te moeten doen, zo dicht bij verkiezingen”

Nu CD&V en Vooruit bezwaren blijven maken bij de startnota’s van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) lijkt ook die regeringsvorming in het vaarwater te komen van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt politicoloog Carl Devos (UGent). Welke deadline is nu nog realistisch voor de Vlaamse formatie? En wanneer steken ze federaal ook eens een tandje bij?

Lees meer »

Antwerpen verbiedt het, hier doen schepenen zélf mee: 128 ploegen strijden in Lichtervelde voor Belgische titel beerpong

Wie gooit het best een pingpongballetje in een beker gevuld met bier? Het antwoord op die vraag kennen we zaterdag, want in Lichtervelde strijden 128 duo’s dan voor de Belgische titel beerpong. “Maar verwar ons kampioenschap zeker niet met overmatig drankgebruik”, beklemtonen de organisatoren. “Integendeel: wie goed wil beerpongen, moet vooral een heldere geest hebben.”
The post Antwerpen verbiedt

Lees meer »

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Van “Ik wil je pappie zijn” tot “Zwijg, vrouw”: dit zijn de strafste momenten uit het Nederlandse ‘B&B zoekt lief’

Een van de favoriete programma’s van Gert Verhulst (56) is ‘B&B vol liefde’, de originele Nederlandse versie van ‘B&B zoekt lief’. Hij vindt de Vlaamse reeks op VTM maar een “flauw en slecht aftreksel”. Dat valt te begrijpen als je weet wat er allemaal in de Nederlandse versie gebeurt. Dacht je dat de uitspraken van Jelmont al opvallend waren? Denk

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »