Janne Vandebuerie stelt tentoon op Kunstmuur in d’Iefte: “Mijn werk toont mijn leven”

Tot maandag 15 april stelt Janne Vandebuerie haar werken tentoon op de Kunstmuur in het ontmoetingscentrum d’Iefte. “Niet alleen het eindresultaat is belangrijk”, stelt Janne. “Bij mij primeert het proces dat eraan voorafgaat.”

Janne Vandebuerie (19) is de jongste dochter van Bert Vandebuerie en Isabelle Vandevyvere uit de Pontstraat. Ze heeft nog twee broers, Siebe en Rune, en een zus Tilde. “Het creatieve heeft altijd in mij gezeten”, verduidelijkt Janne. “Van in het derde leerjaar ben ik naar de tekenschool gegaan. Leerkracht Marleen Labeeuw bracht mij de basisvaardigheden bij en ik raakte meer en meer gepassioneerd. De passie verminderde geenszins in het secundair onderwijs.”

“Ik heb de eerste graad aso met creatieve optie gevolgd in Athena Campus Pottelberg in Kortrijk. Na de schooluren volgde ik lessen in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Ik heb heel veel opgestoken van Jan Dheedene, niet alleen op het vlak van techniek maar ook inzake motivatie. Ik werd gestimuleerd om mijn artistieke bezigheden en talenten voort te ontwikkelen en trok daarvoor naar LUCA School of Arts in Gent. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar bachelor schilderkunst. Na deze opleiding ga ik naar alle waarschijnlijkheid voor een tweejarige educatieve master”, vertelt Janne.

Koppig

“Ik moet toegeven, ik ben koppig. Maar juist die koppigheid is essentieel in de kunst. Mijn werken zijn sterk beïnvloed door mijn fascinatie voor het atelierleven van een schilder. Ik leg mijn hart en ziel in mijn werk, waardoor er een unieke sfeer ontstaat.”

“Ik heb een sterk doorzettingsvermogen. Mijn werk bestaat vaak uit meerdere lagen, vaak vijf lagen boven elkaar. De reden? Omdat ik niet alleen op zoek ben naar iets dat mooi is, maar vooral naar wat interessant is: hoe de verf op het doek wordt aangebracht, hoe verschillende materialen worden gecombineerd en hoe texturen in elkaar overvloeien. Het proces zelf is waar ik me het liefst in verdiep. Het doorlopen van dit hele proces is een reis op zich. Het is jammer dat er vaak alleen aandacht is voor het eindresultaat, terwijl juist het proces mijn persoonlijkheid weerspiegelt”, legt Hanne uit.

Biografie

“Kunst is mijn taal, nog altijd. Het zijn niet gewoon afbeeldingen op een doek. Het is een stuk van mijn leven. Elk werk draagt een stukje van mijn biografie mee voor de toekomst. Ik wil nog beter worden en me voort verdiepen. Ik droom van een eigen galerietje, zie me wel lesgeven in het middelbaar onderwijs en heb met een open atelier in Kortrijk alvast een toekomstproject in de steigers staan.”

Info: Instagram vandebuerie. janne.

The post Janne Vandebuerie stelt tentoon op Kunstmuur in d’Iefte: “Mijn werk toont mijn leven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Kyky’ heeft goesting: waarom Rode Duivels straks de beste mogelijke versie van Kylian Mbappé krijgen

Bernabéu gaf ‘m zondag een staande ovatie bij zijn applauswissel. En de maandagochtendkranten liggen aan zijn voeten. Kylian Mbappé scoorde dit weekend tweemaal en is nu helemaal los. De Rode Duivels krijgen volgende week maandag in Lyon (tot nader order) een andere Kylian Mbappé te zien dan die in Düsseldorf op 1 juli, toen hij — met een gebroken neus

Lees meer »

Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt

De zomer afsluiten deed Veurne opnieuw in stijl op vrijdagavond 6 september met Belgische toppers als belangrijkste ingrediënten en op de Grote Markt als unieke locatie.
The post Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

Laatste Vega-draagraket gelanceerd

In Kourou in Frans-Guyana is woensdagavond lokale tijd voor de laatste keer een Vega-draagraket gelanceerd. De lancering, die met een dag was uitgesteld, verliep volgens het lanceercentrum van de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) volgens plan.

Lees meer »