Hond van buren bijt alpaca Tikka dood in weide: “Mijn dochter loopt hier soms ook gewoon rond hé”

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een hond van de buren alpaca Tikka van Sharon Schillewaert uit Ledegem doodgebeten. Alpaca Garam kwam er met enkele verwondingen vanaf, maar overleefde het wel. Het was al de tweede keer dat de hond een aanval op de dieren uitvoerde. “Er moet toch eerst niet nog iets ergers gebeuren vooraleer wordt ingegrepen?”, vraagt Sharon zich af.

De hond, die uit de woning van de buren was ontsnapt door op de klink van een niet-slotvaste deur te springen, drong de weide van de alpaca’s binnen via een haagje aan de zijkant. Enkel door de tussenkomst van het baasje van de hond, die plots besefte dat hij gaan lopen was, kon vermeden worden dat ook de tweede alpaca het onderspit moest delven.

“Het is hier niet veilig zolang die hond hier rondloopt”

“Ook in december sloeg de hond al eens toe”, aldus Sharon. “Met minder zware gevolgen omdat het hondenbaasje meteen kon ingrijpen. Toen al deed de eigenaar van de hond een vage belofte om het dier te laten inslapen, maar zover kwam het dus blijkbaar niet. Hij beloofde er nu toch wel werk van te maken. Ik mag hopen dat hij zich daar aan houdt. Voor er nog iets ernstigers gebeurt. Mijn dochter loopt hier ook soms buiten rond hé, stel je voor. Het is hier niet veilig zolang die hond hier rondloopt.”

Emotioneel

Voor alpaca Tikka kon geen hulp meer baten. “Hij was al bijna 8 jaar bij mij”, aldus Sharon. “Waardoor je dus toch wel al een hechte band met de dieren hebt opgebouwd. Het was vrij emotioneel.”

Garam overleefde wel, maar heeft een afgebeten oor en her en der bijtwonden. “We brengen hem over naar de dierenzorgafdeling in Merelbeke”, aldus Sharon. “Wellicht zal er een operatie aan te pas moeten komen. Hopelijk kan hij wel herstellen. Daarna zal het zaak zijn zo snel mogelijk opnieuw een tweede alpaca aan te kopen, want alpaca’s zijn kuddedieren en kunnen niet alleen leven.”

Maatregelen

Sharon verwittigde de politie en bracht ook burgemeester Bart Dochy (CD&V) op de hoogte. “De politie zal zo snel mogelijk een afspraak met de eigenaar maken en aandringen op de nodige maatregelen”, aldus de burgervader. “Het zal ook de politie zijn die zal opvolgen of die afspraken dan ook nageleefd worden. Maar ik had begrepen dat de eigenaar de hond sowieso zou doen inslapen.” Om de schade te regelen, zullen de verzekeringsmaatschappijen van beide partijen aan zet zijn. (LSi)

The post Hond van buren bijt alpaca Tikka dood in weide: “Mijn dochter loopt hier soms ook gewoon rond hé” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Stadsbestuur Oostende vraagt extra subsidies voor restauratie Thermae Palace Hotel: “De brokken vallen eraf, de tijd dringt”

Het Oostendse schepencollege heeft een brief geschreven naar formateur Matthias Diependaele om meer centen te vragen voor de restauratie van het Thermae Palace dossier. Er werd een bedrag van 12 miljoen euro toegezegd, maar dat is volgens het schepencollege niet genoeg.
The post Stadsbestuur Oostende vraagt extra subsidies voor restauratie Thermae Palace Hotel: “De brokken vallen eraf, de tijd

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

“We zijn voor niemand bang”: ex-Genkspeler Hagi viert groepswinst met Roemenië na gelijkspel (1-1) tegen het ook geplaatste Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Achterland stelt sterke productie ‘De Ballroombeker’ voor, geschreven door West-Vlaming Jeroen Maes

De zomerkomedies van producent Het Achterland in het Fakkeltheater zijn uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. ‘De Ballroombeker’ zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst zeven weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Regisseur Jeroen Maes schreef een heerlijke, zwoele danskomedie voor de hoofdcast met o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens, Karin Jacobs en Vicky

Lees meer »