Hawaï-campagne van Stefaan De Clercq officieel gestart in Het Bierkasteel in Izegem: “Een droom die uitkomt”

In Het Bierkasteel in Izegem had de officiële start plaats van de Hawaï-campagne voor Stefaan De Clercq uit Ingelmunster, die op zaterdag 26 oktober 2024 voor de allereerste keer deelneemt aan het ‘Ironman World Championship’ in Hawaï. De voorzitter van het Hawaï-comité is Xavier Vanhonsebrouck. Zijn coach is Ironman 2013 Frederik Van Lierde.

Na afronding van zijn studies psychologie aan de Universiteit Gent had Stefaan (48) de ambitie om een marathon te lopen. In 2002 liep hij de Guldensporenmarathon Kortrijk-Brugge. Eén jaar later slaagde hij erin om in Torhout een tijd neer te zetten onder de drie uur. Rond dezelfde periode las Stefaan ook een boek van Ironman Marc Herremans, die relaas deed over zijn triatloncarrière en de gevolgen van zijn vak in Lanzarote in 2002. Vanaf dat moment was de focus van Stefaan gericht op de ultieme sportieve uitdaging: het voltooien van een Ironman. Eind 2003 werd hij lid van de Izegemse Triatlonclub. In 2005 deed hij mee aan de Ironman in Frankfurt. Vanaf toen had hij de microbe goed te pakken en droomde hij ervan om ooit aan de start te kunnen staan van het WK in Hawaï. In de voorbije 20 jaar was triatlon de rode draad doorheen zijn leven. Hij nam deel aan diverse kwart- en halve triatlons én aan dertien volledige Ironman-wedstrijden. Zijn deelname in Hawaï is de kers op de taart.

Coach Van Lierde

Stefaan – directeur departement mens gemeente/OCMW in Ingelmunster – kan voor zijn voorbereiding rekenen op coach Frederik Van Lierde, de wereldkampioen Ironman 2013. Hij stelt de sportieve weekplanning van Stefaan op en dit tot en met de wedstrijd van 26 oktober. Hij volgt dat dagelijks op, evalueert en stuurt bij qua trainingen zwemmen, fietsen en lopen.

“Persoonlijk denk ik dat de voorbereidingen veel zwaarder zijn dan het moment zelf”

De officiële start van de Hawaï-campagne gebeurde in Het Bierkasteel in Izegem in aanwezigheid van het comité én talrijke sponsors. “Ik zal tevreden zijn wanneer Stefaan aankomt, maar vooral ook wanneer zijn voorbereiding gezond en wel verloopt”, zegt Xavier Vanhonsebrouck, voorzitter van het comité. Wim Lagae, professor Sporteconoom KU Leuven, kwam praten over zijn laatste boek ‘Sneller Groter Gekker’ en zijn eigen kijk op de sportwereld van vandaag. Ook Jean-Luc Dehaene, Club Brugge, zijn wielercarrière… kwamen aan bod. Uit zijn boek las hij een passage voor op pagina 235, waarin bokser Jean-Pierre Coopman en Muhammad Ali centraal staan ter gelegenheid van de wereldtitel boksen. Frederik Van Lierde blikte terug op zijn wereldtitel en vertelde over de voorbereiding naar dit WK toe. De wedstrijdkledij werd ook op scherm voorgesteld.

Holbewoners

Stefaan kreeg het laatste woord en zei dat hij al 20 jaar daarvan droomt. Hij was geschrokken toen hij een mail ontving van de organisatie dat hij was geselecteerd en dat al voor de Ironman van oktober 2024. Eerder dacht hij aan 2026 of 2028. “Persoonlijk denk ik dat de voorbereidingen veel zwaarder zijn, dan het moment zelf. Ik sta om 5 uur op, lig al om 6 uur in het zwembad. Van vrienden vernemen we dat we nu precies als holbewoners leven, die nog zelden buiten komen. Wanneer ik tevreden zal zijn? Wanneer ik op 26 oktober een topdag heb, zonder fouten te maken en dat alle details dus kloppen. Drie dagen ervoor zal ik veel rusten om zeker fris aan de start te verschijnen. Vanaf woensdag ligt dus de pure focus op de wedstrijd zelf”, besluit Stefaan.

The post Hawaï-campagne van Stefaan De Clercq officieel gestart in Het Bierkasteel in Izegem: “Een droom die uitkomt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden voor drugs, wapens en gestolen voertuig na succesvolle actie van politiezone Grensleie

De politiezone Grensleie in Menen heeft een man gearresteerd die verdacht wordt van drugs, wapens en een gestolen voertuig. Dat gebeurde na een huiszoeking van de Gespecialiseerde Interventie Cel van de politiezone. De man werd meteen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besloot om hem aan te houden en in voorlopige hechtenis te plaatsen in de gevangenis van Ieper.
The

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jenna beweert dat ze uit vliegtuig gezet werd omdat ze stewardess met verkeerd gender aansprak: “Maar er kwam nog wel meer uit je mond”

Een vrouw uit Austin (Texas) beweert dat zij uit het vliegtuig gezet werd omdat ze een stewardess per ongeluk met het verkeerde gender aansprak. “Zij identificeert zich als vrouw, maar ik zei ‘Dank u, mijnheer’. Meer heb ik niet misdaan.” Het gesprek dat Jenna Longoria had met een verantwoordelijke van United Airlines laat echter uitschijnen dat ook andere factoren een

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »