Drugdealer die steeds hervalt ontsnapt aan veel zwaardere straf

Een drugdealer uit Nieuwpoort die maar blijft hervallen in zijn slechte gewoontes is in de rechtbank van Veurne ontsnapt aan een veel zwaardere straf. J.V. riskeerde vier jaar effectief, omdat hij een winkel van drugs had: speed, ketamine, cannabis, XTC maar vooral cocaïne. Hij kreeg echter ‘slechts’ 20 maanden effectief en moet 3.000 euro drugsopbrengsten terugbetalen.

De bal ging aan het rollen op 5 september vorig jaar toen er bij de politie al een tijd informatie binnenkwam dat J.V. opnieuw aan het dealen was. Opnieuw, want hij werd er eerder al voor veroordeeld en kreeg al eens 18 maanden cel met uitstel onder voorwaarden voor. Hij schond zijn voorwaarden dus door opnieuw te dealen. “De politie ging het appartement binnen waar J.V. toen verbleef met een vriend, de 33-jarige A.H”, sprak de procureur.

Voorwaarden

A.H. bleek enkel in het bezit te zijn van cannabis, maar J.V. had een winkel aan drugs bij zich. “Er werd 543 gram cocaïne gevonden, 92 XTC-pillen, 350 gram cannabis, speed, ketamine en hasj. Uit het onderzoek bleek dat hij alweer aan het dealen was omwille van financiële problemen en dat ook A.H. wat coke voor hem rondbracht. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden, maar schond die al snel weer. En op 18 januari liep hij weer tegen de lamp. In een appartement in de Markstraat werd J.V. samen met zijn 24-jarige vriendin L.M. betrapt. Zij had haar gsm en auto uitgeleend aan J.V. zodat hij opnieuw kon gaan dealen.”

De jonge vrouw kreeg de gunst van de opschorting. Vriend A.H. kreeg acht maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete met uitstel. J.V. zelf kreeg dan weer met aanname van verzachtende omstandigheden 20 maanden effectief. (JH)

The post Drugdealer die steeds hervalt ontsnapt aan veel zwaardere straf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

“We hadden zes keepers”: Oranje staat in halve finale na vijf dolle minuten tegen Turkije, en dan gaat zelfs Koeman even volledig los

Nederland mag blijven dromen van de hoofdprijs op het EK voetbal. Oranje had in z’n kwartfinale een vette kluif aan Turkije, maar trok dankzij vijf dolle minuten toch de felbevochten zege over de streep.” We krijgen wel eens het verwijt dat we geen groot hart hebben. Maar dat hadden we in deze wedstrijd wel”, zegt Oranje-bondscoach Koeman. In de halve

Lees meer »

“Bevriend met een dochter van Trump.” Wie zijn de kleinkinderen van Biden die zich nu willen mengen in de politiek?

De familie van Joe Biden moedigt hem aan om in de presidentsrace te blijven. Het is zijn campagneteam dat schuld heeft aan het desastreuze debat, zo klinkt het daar. Daarom wil minstens één kleinkind zich gaan bemoeien met die campagne. Wie zijn die jonge Bidens? Opvallend: er kwam er vorig jaar nog eentje bij. Niet omdat het toen het levenslicht

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

Groen hekelt openstellen Ketelstraat in Izegem voor verkeer: “Onnodige stap”

Arbeiders zijn volop bezig het laatste stukje Centrumbrug over het spoor te belijnen zodat ook dat terug open gezet kan worden voor alle verkeer. Vanaf dan zal het mogelijk zijn vanuit Emelgem richting Korenmarkt te rijden, maar dan moet je voortaan wel afslaan richting Ketelstraat. Vooruit-Groen vreest dat daar problemen van zullen komen.
The post Groen hekelt openstellen Ketelstraat

Lees meer »