Chiron (35) uit Hooglede viert verjaardag met looptocht van 35 km voor goede doel

Chiron Potié liet zijn vijfendertigste verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. In de aanwezigheid van zo’n 120 vrienden, familieleden en supporters liep hij zijn leeftijd in kilometers.

Het hele gebeuren speelde zich af in en rond de sporthal van Gits. Terwijl de aanwezig zich verrijkten aan een hapje en een drankje, liep Chiron zeven plaatselijke rondes van vijf kilometer. Telkens hij de sporthal passeerde, ging het aantal decibels de lucht in. Bovendien kon Chiron ook rekenen op de steun van vele vrienden die één of meerdere rondjes meeliepen. Chiron koppelde een lokaal goed doel aan zijn looptocht: het recent opgerichte mamacafé. “Ik ben sowieso niet de man die graag cadeaus ontvangt en op deze manier kan ik een goed doel steunen.”

Chiron is niet aan zijn proefstuk toe wat lopen betreft. Een paar weken terug liep hij al dertig kilometer tijdens het loopevenement ten voordele van Kom op tegen Kanker. Vlot verliep de tocht in Gits nochtans niet. “Ik had geen zo’n goede benen. Al na vijf kilometer voelden de kuiten wat zwaar aan. Maar opgeven was natuurlijk geen optie, ik ben blijven gaan en met de steun van mijn familie en vrienden is het gelukt.” Qua goed doel hoefde Chiron niet al te lang na te denken: het recent opgestarte mamacafé. “Het mamadepot bestaat al een paar jaar maar ondertussen werd ook het mamacafé opgericht. Lang nog niet alle inwoners hebben hier weet van en op deze manier probeer ik hen eens in de kijker te plaatsen. Het mamacafé organiseert workshops voor mama’s en hun kinderen. Dat varieert van creatieve activiteiten tot bijvoorbeeld een workshop over een gezonde brooddoos.” Chiron verzamelde al meer dan 1000 euro, een bedrag dat nog zal oplopen. Ondertussen is Chiron al aan het nadenken over een plan voor volgend jaar. “Misschien schotel ik mezelf dan opnieuw een uitdaging voor. Ik kreeg al een aantal leuke suggesties van vrienden. Maar eerst even bekomen van deze fikse inspanning”, besluit Chiron. (JT)

The post Chiron (35) uit Hooglede viert verjaardag met looptocht van 35 km voor goede doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Overweeg openbaar vervoer of de fiets en volg strikt de route-info op parkeertickets: zo raak je in het festivalpark in Werchter 

Festivalorganisator Live Nation en de lokale politie roepen iedereen die naar Bruce Springsteen of Rock Werchter gaat op om zo veel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Door de aanhoudende regen is maar 70% van de parkings in de omgeving van Werchter beschikbaar. Wie al een parkeerticket heeft gekocht, kan dat zeker gebruiken. "Maar we vragen mensen

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »