Cafébaas waarvan kleinkind (4) gewond raakte na vallende brokstukken op terras reageert: “Wat als die brokstukken op haar hoofd gevallen zouden zijn?”

“Het terras zat vol. Onvoorstelbaar dat er niet meer gewonden zijn gevallen.” Aan het woord is cafébaas Kris Carre (54) van café ’t Peerd. Maandagavond vielen brokstukken van de gevel naar beneden op zijn terras. Zijn eigen kleindochter (4) raakte daarbij gewond.

Paasvakantie, mooi weer en dus gezellig druk op de terrasjes in het Oostendse stadscentrum. Dat was op het terras van café ’t Peerd maandagavond niet anders. Kort voor 18.30 uur brak echter de hel los op het terras. Brokstukken van de gevel kwamen enkele verdiepingen lager tot stilstand, op het terras van café ’t Peerd. Een vierjarig meisje raakte daarbij gewond aan de hand. Het meisje werd ondertussen geopereerd.

“Het was tamelijk druk toen het terras plots leegliep en mensen zich naar binnen haastten”, blikt Kris terug. “Ook mijn kleindochter die een week bij haar papa in Ichtegem verbleef, was aanwezig op het terras en dus deelde ook zij in de brokken.” Meer nog: ondanks dat er zo’n twintig mensen aanwezig waren op het terras, raakte het meisje als enige gewond. “Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn, moesten die brokstukken op haar hoofd gevallen zijn. Dan was ze er misschien niet meer geweest. De pees van haar pink werd doorgesneden door die vlijmscherpe tegels. En ze zal nog een tweede keer geopereerd moeten worden.”

Veiligheid

Kris is nog steeds onder de indruk van wat er zich maandagavond afspeelde op zijn terras. “Ik was natuurlijk in alle staten. Als je ziet dat je kleindochter gewond is. Op zo’n moment voel je je verantwoordelijk, maar ik kan hier uiteraard niets aan doen. Naast onze deur zijn er grote werken bezig aan het gebouw. Heeft dat ervoor gezorgd dat de tegels van de gevel losgekomen zijn? Ik heb er geen antwoord op, dat is voer voor de experten. Vast staat dat ik mijn café voor onbepaalde tijd moet sluiten. Al is dat wat mij betreft het minste: de veiligheid van de klanten gaat voor alles.”

De brandweer bouwde een constructie die ervoor moet zorgen dat de bewoners wel nog veilig in en uit hun appartement kunnen. Er werd rond het café een perimeter ingesteld voor het geval er nog brokstukken naar beneden zouden komen. “En die kans bestaat volgens de brandweer”, zegt Kris. “Het wordt hoe dan ook afwachten. En net nu het seizoen begint. De huur en de elektriciteit, enfin alle kosten, lopen door. En zonder inkomsten wordt het moeilijk om te overleven. Vermoedelijk gaan ze het terras overdekken zodat het café opnieuw kan openen, maar ook dat blijft afwachten. Ik denk nu vooral aan mijn kleindochter en daarna zien we wel.”

The post Cafébaas waarvan kleinkind (4) gewond raakte na vallende brokstukken op terras reageert: “Wat als die brokstukken op haar hoofd gevallen zouden zijn?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »

Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen”

Zondag 7 juli wordt Menen-Kemmel-Menen, een UCI-wedstrijd voor junioren, gereden. Uit financiële overwegingen trekt deze internationale koers niet langer richting Heuvelland. Net als vorig jaar bestaat de wedstrijd uit twaalf lokale ronden van 10,7 kilometer.
The post Dirk Expeel (Menen-Kemmel-Menen):“Het water staat niet meer aan de lippen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »