Cafébaas Kris was in alle staten nadat kleinkind (4) op terras werd geraakt door vallende brokstukken: “Wat als die op haar hoofd zouden gevallen zijn?”

“Het terras zat vol. Onvoorstelbaar dat er niet meer gewonden zijn gevallen.” Aan het woord is cafébaas Kris Carre (54) van café ’t Peerd. Maandagavond vielen brokstukken van de gevel naar beneden op zijn terras. Zijn eigen kleindochter (4) raakte daarbij gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Kijk op 6 juli LIVE naar Club Brugge-AEK Athene (14u), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang, live bekijken. De eerstvolgende match is op 6 juli. Dan speelt Club op het Belfius Basecamp tegen het Griekse AEK Athene. Die match kan u vanaf 14u live bekijken.

Lees meer »

“Wie op 13 oktober thuis blijft, moet niet zes jaar lang klagen dat het gemeentebestuur het verprutst”

Naast het doorbreken van het cordon sanitaire bij de lokale verkiezingen heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken nog een doel voor ogen: op 13 oktober zo veel mogelijk Vlamingen naar de stembus krijgen. In Frankrijk heeft dat ‘zijn goeie vriendin’ Marine Le Pen geen windeieren gelegd. Haar slogan: ‘si le peuple vote, le peuple gagne’. En ze heeft gelijk, schrijft

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Remco Evenepoel pakt witte trui, maar staat in dezelfde seconde als gele Pogacar: “Zou fantastisch zijn om die trui morgen over te nemen”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen enkele plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe uitbaters van B&B Quarter House: van McDonald’s naar paardenpension

Quarter House, de B&B met paardenpension in Moerkerke, heeft nieuwe uitbaters. Vanessa Huughe (50) en Kris Bogaerts (45) zwaaien nu de plak op het domein. “Als grote paardenliefhebbers kenden we het domein al en toen we de kans kregen de uitbating over te nemen, hebben we toegehapt”, zegt Vanessa.
The post Vanessa (50) en Kris (45) zijn de nieuwe

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »