Aardappelboer blijft langer achter de tralies voor moord op beide dochtertjes

Chris Vanhaverbeke (44) blijft twee maanden langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagochtend. De Waardamse landbouwer verblijft sinds november 2022 in de gevangenis nadat hij zijn beide dochtertjes thuis verstikte. Eind februari werd de veertiger nog voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor partnergeweld.

 

Meer krantenkoppen in België

Aili Deweerd (17) is de nieuwe Wieltjesambassadeur: “Menen is niet marginaal! We hebben hier zoveel”

Aili Deweerd is sinds zaterdag 31 augustus de nieuwe Wieltjesambassadeur van Menen. De 17-jarige is trots op haar stad en gaat een mooi jaar tegemoet. Zelf denkt ze dat ze de overwinning in de wacht sleepte met haar parodie op ‘Europapa’ van de Nederlandse sensatie Joost Klein. ‘Mjinde City’ zal je voorlopig nog niet op je radio horen, maar Aili

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlander Max Kroonen troeft na schitterend ploegenspel Belgen af en snelt naar zege in Textielprijs Vichte

Max Kroonen (VolkerWessels) heeft dinsdag de 92e editie van de Textielprijs, over tien ronden van 16,85 kilometer, in het West-Vlaamse Vichte gewonnen. De 24-jarige Nederlander zette, in deze profkoers op de nationale kalender, een solo op in volle finale en haalde het licht afgescheiden voor Arjen Livyns (Lotto Dstny). Die liet op zijn beurt na een sprint met vier Baptiste

Lees meer »

China laat Amerikaanse predikant vrij die bijna 20 jaar vastzat

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is een Amerikaanse predikant die sinds 2006 in China werd vastgehouden, zondag vrijgelaten. David Lin werd tot levenslang veroordeeld, volgens Amerikaanse media op beschuldiging van fraude, maar Washington achtte de veroordeling ongegrond.

Lees meer »

Italië in de ban van Caso Open Arms

19:17 Het Openbaar Ministerie in Italië eist zes jaar cel voor minister Matteo Salvini, die in 2019 een schip met migranten wekenlang de toegang tot een veilige haven weigerde. Vrijdag komt het proces in ee…

Lees meer »

Olievlek voor Groenland door schipbreuk klein cruiseschip

Voor de kust van Groenland heeft een vaartuig met tot 20.000 liter diesel aan boord schipbreuk geleden. Dat heeft een zwarte olievlek veroorzaakt. De brandweer probeert die in te dammen in de fjorden in de buurt, zo kondigt de politie van het Deense autonome grondgebied aan.

Lees meer »

Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74): “Garde was vriend van het volk”

Eind september verschijnt het vijfde boek van Marc Wackenier (74) uit de Hoogstraat. In ‘Van baljuw tot champetter’ gaat hij op zoek naar de veldwachters in de negen dorpen van Alveringem die van aan de Franse revolutie tot aan de politiehervorming in 2000 voor orde en tucht zorgden. Een sappig onderwerp!
The post Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74):

Lees meer »

Kitten staat plots op menu van tijgers wanneer het in hun verblijf valt, maar dat is buiten personeel van zoo gerekend

In de Johor Zoo in Maleisië beleefden bezoekers en medewerkers begin deze maand een spannend moment. Twee tijgers omsingelden een kitten dat in hun verblijf was gevallen en dreigden het hulpeloze diertje op te eten. Het jonge katje moest muisstil in een goot blijven zitten, terwijl omstaanders de roofdieren probeerden verdrijven. Het personeel slaagde er uiteindelijk in om de tijgers

Lees meer »