Voormalige directrice van Toerisme De Panne Yvette Feryn – Luyten (81) is overleden: “Haar herinneren als een ware ambassadrice van de gemeente”

In de Kapel Missionarissen Oblaten hebben familie, vrienden en kennissen afscheid genomen van mevrouw Yvette Feryn – Luyten (81). Als voormalig directrice voor Toerisme heeft ze op een unieke manier bijgedragen aan het promoten van De Panne.

Yvette Luyten werd geboren in Etterbeek in 1942 en overleed in Veurne op 81-jarige leeftijd. Maar heel wat Pannenaren zullen zich mevrouw Feryn – Luyten herinneren als de directrice van Toerisme. Zo ook ereschepen Roland Florizoone, die jarenlang met haar heeft samengewerkt.

38 jaar als directrice van Toerisme

“Yvette Luyten was een bijzondere vrouw. Haar nalatenschap strekt zich uit over vele decennia en haar toewijding aan De Panne en het toerisme was ongeëvenaard. Yvette bekleedde de functie van directrice voor toerisme in De Panne van januari 1965 tot juli 2003. Gedurende 38 jaar heeft ze met passie en vastberadenheid gewerkt om onze prachtige kustgemeente te promoten. Haar inzet heeft bijgedragen aan de groei van het toerisme en het welzijn van onze mooie badstad.”

“Maar Yvette was meer dan alleen een directrice. Ze was een visionair, een leidende kracht die zich niet alleen inzette voor haar werk, maar ook voor de mensen om haar heen. Zonder dure marketingstudies wist Yvette een beleid uit te dokteren waar veel andere badsteden naar uitkeken. Ik had de eer om als schepen voor Toerisme in de jaren ‘90 met haar samen te werken. In een wereld zonder internet namen wij toen deel aan diverse toeristische beurzen in Brussel, Amsterdam, Keulen, Rijsel, Parijs en zelfs Londen. Haar vele titels getuigen van haar veelzijdigheid en betrokkenheid bij talloze initiatieven, zoals het jaarlijkse ‘Dunkirk Veterans Weekend’ met de Britse oud-strijders, de stijlvolle elegantiewedstrijden van de Veteran Car Show, het Elegantieweekend met Miss Elegantie en de stijlvolle elegantiewedstrijd voor koetsen. Yvette was trouwens altijd de drijvende kracht van ons comité ‘De Panne Koets’ van 1990 tot 2012.”

Vrouw van het Jaar

“In de jaren 90 werd Yvette verkozen tot Vrouw van het Jaar op nationaal vlak. Deze erkenning was een eerbetoon aan haar doorzettingsvermogen, haar charisma en haar talent om anderen te inspireren. Ze was een rolmodel voor velen en een bron van kennis. Laten we vandaag niet alleen rouwen om haar vertrek, maar ook vieren wat zij heeft bereikt. We zullen Yvette Luyten altijd herinneren als een toegewijde professional en als een ware ambassadrice van De Panne. Haar nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die zij heeft geïnspireerd en de gemeenschap die zij heeft gediend.”

The post Voormalige directrice van Toerisme De Panne Yvette Feryn – Luyten (81) is overleden: “Haar herinneren als een ware ambassadrice van de gemeente” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

School in Blankenberge verbiedt gsm voor leerlingen van de eerste graad

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen gsm meer gebruiken op school. Opvallend, de leerlingen van de 2e en 3e graad mogen hun gsm wél nog gebruiken op school. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14 jaar te

Lees meer »

Agenten die valse moordbekentenis afdwongen, gaan vrijuit

Twee agenten van de politiezone Grensleie die zelf voor de rechter stonden op beschuldiging van valsheid in geschrifte gaan vrijuit. Het onderzoek naar de feiten heeft volgens de rechtbank te lang geduurd. De twee zouden in april 2011 een zwakbegaafde man gedwongen hebben een moord te bekennen die hij niet had gepleegd en daarover het proces-verbaal niet correct opgesteld hebben.<br

Lees meer »

Seventeen uit Zuid-Korea headliner op Glastonbury (al moeten we K-pop nog niet meteen op onze festivals verwachten)

De Zuid-Koreaanse K-popband Seventeen staat dit weekend op het hoofdpodium van Glastonbury, een van de grootste festivals in Europa. K-pop is de laatste jaren aan een wereldwijde opmars bezig, maar het is de eerste keer dat een K-popband op zo’n groot festival staat. Al moeten we zulke bands nog niet verwachten op onze festivals, zegt Pukkelpop-programmator Eppo Janssen.

Lees meer »

De 7 werken van preformateur Bart De Wever (N-VA): welke obstakels liggen er nog op zijn pad?

Met een opvallend milde informateursnota in de hand vroeg én kreeg Bart De Wever van koning Filip zijn promotie tot ‘preformateur’. In het rapport bewandelt De Wever een moeilijk evenwicht om zijn vijf gedoodverfde coalitiepartners aan boord te houden. Als zijn eerste opdracht was om gemeenschappelijke grond onder de voeten te vinden, dan wacht hem nu de moeilijke taak om

Lees meer »

Oude zakenrelatie over verdachte van Tenerife-moord: “Geen van zijn horecazaken draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

Belgische wijnbouw zit nog steeds stevig in lift

De Belgische wijnbouw zit nog steeds stevig in de lift. Ons land telt meer dan 290 geregistreerde wijnbouwers die samen ongeveer 890 hectaren wijngaarden bewerken. Dat blijkt uit de tweede editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids. Naast de kwantitatieve groei stelt de gids een stijging in kwaliteit vast.

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »