Vijf brouwers en ruim 20 bieren op eerste Tielts Bierfestival van KSA: “We hebben zelfs smaakroutes ontwikkeld”

De KSA van Tielt houdt een nieuw evenement boven de doopvont. Op zaterdag 20 april vindt er in de Europahal voor het eerst een Bierfestival plaats. Bezoekers zullen er uitgebreid kunnen proeven van ruim twintig verschillende bieren van vijf West-Vlaamse brouwers. “Met het evenement willen we onze doelgroep verbreden”, klinkt het bij de jeugdbeweging.

De leiding wist behalve de Tjolders Brewery (met gewezen KSA-leider Simon Popelier in de rangen) ook de Bère Brouwers uit Oostende, Pater Pitte uit Langemark, de Koekoeksbrouwer-ei uit Ingelmunster en Slaapmutske uit Melle te strikken voor het festival. “Die vijf brouwers krijgen elk een standje in de Europahal en centraal zorgen we voor een gezellige ruimte waar de biertjes gedegusteerd kunnen worden”, legt Jarne Verbiest uit. “Op het festival zal je een proefpakket kunnen aankopen, met daarin een proefglaasje en vijf jetons waarmee je bij de verschillende brouwers een biertje kan proeven.”

Smaakroutes

Leuk extraatje is dat de KSA ook tips zal meegeven aan de gasten. “Bij de inschrijving hebben de brouwers per biertje het smakenpallet doorgegeven. Op basis daarvan hebben we een aantal smaakroutes ontwikkeld, waarmee we de liefhebbers van pakweg fruitige of hoppige bieren op pad helpen. Die smaakroutes zullen in onze folder te vinden zijn. We zorgen bovendien ook voor een verkiezing van het beste bier en er is ook een tombola. Tot slot nog even benadrukken dat we ook alcoholvrije biertjes en frisdranken in het aanbod hebben. We mikken op een breed publiek en jong en oud is welkom.”

Day ‘n Night

De KSA stond lange tijd bekend om de grote jaarlijkse ‘Project Y’-fuif. Met de 95ste verjaardag van de jeugdbeweging in 2023 werd die fuif omgedoopt tot Skyfall, maar die formule krijgt geen vervolg. “We kozen voor een ander concept”, gaat Janthe Strobbe verder. “Op vrijdag 19 april, de dag voor het bierfestival, organiseren we in het JOC een kleinschaligere fuif onder de noemer ‘Day ‘n Night’. We starten al vanaf 16.30 uur en gaan door tot 3 uur ‘s nachts. Het gaat dus om een dagdisco in combinatie met een fuif, vandaar de naam. De fuif valt trouwens samen met de vijftigdagenviering in Tielt en we hopen uiteraard dat veel jongeren na de stoet hun weg zullen vinden naar de Europahal.”

De deuren van de Europahal gaan op zaterdag 20 april open vanaf 15 uur in de Europahal in Tielt. De toegang is gratis. Voor een proefpakket, inclusief een glas en jetons, betaal je 15 euro. Tickets voor Day ‘n Night op vrijdag 19 april kosten 5 euro in voorverkoop en 6 euro aan de deur.

The post Vijf brouwers en ruim 20 bieren op eerste Tielts Bierfestival van KSA: “We hebben zelfs smaakroutes ontwikkeld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSV Rumbeke is razend ambitieus met tien nieuwkomers: “Vanaf minuut één op kop staan”

KSV Rumbeke greep in de vorige campagne nipt naast een promotieticket naar derde amateurklasse na een sterke interprovinciale eindronde met slechts één verliesbeurt. Daardoor blijft Essevee bijzonder ambitieus. Dat bleek ook tijdens de spelersvoorstelling. Met de tien gerichte versterkingen mikt de ploeg van coach Fanny Schamp resoluut voor een plek bovenaan het klassement.
The post KSV Rumbeke is razend

Lees meer »

Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem

Woensdagnamiddag rond halfvier gebeurde op de E403 in Loppem een zwaar ongeluk. Een trekker-oplegger die in de richting van Kortrijk reed, kreeg er een klapband. Er was voor de chauffeur geen houden aan en het gevaarte kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht.
The post Sterk vertraagd verkeer nadat vrachtwagen door middenberm gaat op E403 in Loppem appeared

Lees meer »