Trio dat verdacht wordt van moordpoging met hockeystick aan Blankenbergse dancing staat ook terecht voor schuldig verzuim

Voor de Brugse strafrechtbank is maandag het proces ingeleid tegen drie mannen die aan het Blankenbergse danscafé Circosia een Georgische man in coma sloegen met een balk en een hockeystick. Naast poging tot moord staan ze ook terecht voor schuldig verzuim. Ze zouden het slachtoffer, dat in de dancing zélf eerst een mes had getrokken, immers aan zijn lot hebben overgelaten.

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november 2022 viel het slachtoffer samen met een kameraad vrouwen lastig in het danscafé Circosia in Blankenberge. Blankenbergenaar Steven V. (31) en Bredenaar Hedi A. (39), die in de zaak respectievelijk als kelner en portier aan de slag waren, zetten het duo buiten. Georgiër Mamuka J. (33) keerde echter terug waarop hij opnieuw aan de deur werd gezet. Hierop haalde hij een mes boven, verwondde portier Hedi A. hiermee aan de hand en sloeg op de vlucht.

Toegetakeld met hockeystick

A. ging in de zaak een houten balk en een hockeystick halen en ging samen met Steven V. de Georgiër achterna. Kenny S., een 36-jarige Oostendenaar die buiten aan de zaak een sigaret stond te roken, ging met hen mee en kon Mamuka J. met pootje lap doen struikelen. Hierop sloeg V. het slachtoffer met de houten balk tegen het hoofd. A. zou het slachtoffer met de hockeystick hebben toegetakeld, maar dat heeft hij altijd ontkend. Het slachtoffer werd ook nog geschopt en geslagen.

In stukken

Het slachtoffer was lange tijd kritiek, maar na enkele weken was hij buiten levensgevaar. Hedi A. en Steven V. werden ter plaatse opgepakt. De hockeystick werd in drie stukken teruggevonden. Volgens A. brak de stick toen hij die weggooide tegen een paal. Steven V. erkende dat hij één keer met de balk op het hoofd van het slachtoffer sloeg. Enkele dagen na de feiten werd ook Kenny S. gearresteerd. De Oostendenaar ontkende dat hij aan het geweld deelnam, maar volgens de anderen zou hij toch geschopt hebben.

Omdat Steven V., Hedi A. en Kenny S. het slachtoffer aan hun lot zouden hebben overgelaten, staan ze naast moordpoging ook terecht voor schuldig verzuim. V. en A. worden ook nog vervolgd voor verboden wapendracht. Het slachtoffer zelf staat mee terecht voor verboden wapendracht en voorbedachte slagen aan Hedi A. De zaak zal pas op 23 september gepleit worden. (AFr)

The post Trio dat verdacht wordt van moordpoging met hockeystick aan Blankenbergse dancing staat ook terecht voor schuldig verzuim is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 74-jarige man uit Zerkegem met een maand verlengd op verdenking van moord. Noël D. gaf toe dat hij met een hamer op het hoofd van zijn 74-jarige echtgenote sloeg.
The post Zeventiger blijft in de cel voor moord op echtgenote in Zerkegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »