Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde”

Twee mannen en een vrouw uit Noord-Frankrijk hebben voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf gekregen voor drugshandel. De drie werkten voor een bende die op grote schaal heroïne en cocaïne leverde in onze contreien. De manier waarop ze te werk gingen, was opmerkelijk.

Tijdens een onderzoek naar drugshandel in Blankenberge kwam de politie Noord-Franse koeriers op het spoor die voor een bende heroïne en cocaïne leverden in West- en Oost-Vlaanderen. Observaties en telefoontaps wezen uit dat Clara O. (22) op vier maanden tijd liefst 116 keer in de regio opdook met vier verschillende wagens. Volgens het parket leverde ze in die periode liefst 2,3 kilo cocaïne en 14,5 kilo heroïne, vooral in de omgeving van Roeselare, Ieper en Kortrijk.

Opvallende verstopplaats

Op 26 april 2022 liep O. in Roeselare een eerste keer tegen de lamp met 18 gram cocaïne en 156 gram heroïne. “De drugs zaten verborgen in een brooddoos, die met magneten in een holle ruimte onder haar voertuig bevestigd was”, verduidelijkte procureur Wendy Van Raepenbusch. Bij haar arrestatie op 30 mei 2022 had O. twintig gram cocaïne en 55 gram heroïne bij.

De vrouw uit Valenciennes weigerde aanvankelijk elke medewerking, maar ging in september 2022 toch tot bekentenissen over. Ze verklaarde dat ze via de berichtenapp Signal werd aangestuurd door medebeklaagde Fabio P. (28), in het milieu bekend als ‘Mehdi’. Ze ontving naar eigen zeggen 70 à 80 euro per dag om drugs te leveren.

Wie krijgt welke straf?

De advocaat van O. drong aan op mildheid en wees op de ruim vier maanden voorhechtenis. “Mijn cliënte zat in geldnood en werd in het uitgaansmilieu aangesproken”, pleitte meester Gregory Everaert. “Ze wou enkel een centje bijverdienen.” De vrouw kreeg maandag uiteindelijk 25 maanden celstraf met uitstel en zag 5.000 euro verbeurdverklaard.

Dispatcher Fabio P. kreeg vier jaar effectieve celstraf en zag liefst 100.000 euro drugsgeld verbeurdverklaard. Volgens het parket begon de man destijds als koerier, maar werkte zich op. De derde beklaagde, Benjamin X. (22), kreeg achttien maanden effectief voor zijn rol als koerier. Zowel P. als X. kwamen niet opdagen voor hun proces. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van P. (AFr)

The post Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »