The Artifact Exhibition: bijna 112 jaar geleden zonk de Titanic, nu te zien in Tour & Taxis in Brussel

In de nacht van 14 op 15 april is het 112 jaar geleden dat de Titanic is gezonken. Momenteel kan je nog naar het mystische verhaal van de Titanic gaan kijken in ‘The Artifact Exhibition’ in Tour & Taxis in Brussel.

Titanic: ‘The Artifact Exhibition’ is een educatieve tentoonstelling voor het hele gezin, die focust op de aangrijpende verhalen van de passagiers aan boord van de legendarische RMS Titanic. Dit voltrekt zich aan de hand van meer dan 260 ontroerende artefacten afkomstig van de échte Titanic, en reconstructies van cabines en enkele iconische locaties van het schip.

© Steven Hendrix

Al van bij de binnenkomst voert de tentoonstelling haar bezoekers mee terug in de tijd naar 1912. Iedere persoon ontvangt een replica van een instapkaart, net zoals die van de passagiers van de Titanic. Dan begint een reis terug in de tijd om de geschiedenis van de Titanic te ontdekken, van de constructie tot het leven aan boord, inclusief het zinken en de missie om voorwerpen van de oceaanbodem te recupereren. Bezoekers van de expo ontdekken de chronologie van de verschillende missies die geleid hebben tot het bergen van de verschillende voorwerpen en de bewaring van de wraksite voor wetenschappelijke analyse, historische preservatie en ter nagedachtenis voor toekomstige generaties. Méér dan de moeite om zo dichtbij eens dat mee te maken. (PADI)

© Steven Hendrix

Tickets via www.titanicexpo.be

© Steven Hendrix

The post The Artifact Exhibition: bijna 112 jaar geleden zonk de Titanic, nu te zien in Tour & Taxis in Brussel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Glimmende bolides en oldtimers te bewonderen op Zoute Grand Prix

In Knokke Zoute, ter hoogte van het Albertplein, is de 15de editie van Zoute Grand Prix aan de gang. Het evenement waar je zowel nieuwe sportieve en luxueuze wagens als oldtimers kunt bewonderen is wat kleinschaliger geworden, nadat het net gered werd van het faillissement, maar autoliefhebbers halen er toch opnieuw hun hart op.
The post Glimmende bolides en

Lees meer »

Roeselare blijft ongeslagen in Lotto Volley League

Roeselare heeft woensdag op de derde speeldag in de hoogste nationale volleybalafdeling geen steekje laten vallen. De landskampioen versloeg Gent met 3-0. De setstanden waren 25-12, 25-19 en 25-23.
The post Roeselare blijft ongeslagen in Lotto Volley League appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kaartclub Café ‘t Verschil weer van start

In de Vuurtorenwijk kan je opnieuw kaarten in Café ‘t Verschil aan de Moreauxlaan 101. Na drie jaar hebben de oprichters, onder leiding van Claudine Vanacker, noodgedwongen de fakkel doorgegeven aan een vernieuwd bestuur. Er wordt nu geopteerd voor de keuze tussen manillen of rami-bridge. De club komt om de twee weken samen, op de
The post Kaartclub Café

Lees meer »

“We helpen iedereen aan betaalbare bril”: Oxfam Brugge werkt samen met Den Brillenman uniek initiatief uit

Oxfam Tweedehands Brugge biedt voortaan in samenwerking met Den Brillenman betaalbare tweedehandsbrillen aan. Oxfamklanten kunnen vanaf 60 euro een bril met aangepaste glazen uitkiezen. “Met mijn vzw Eyes for the World wil ik wereldwijd kansarme mensen aan een betaalbare bril helpen”, zegt ‘Brillenman’ Koen Van Pottelbergh.
The post “We helpen iedereen aan betaalbare bril”: Oxfam Brugge werkt samen met

Lees meer »

“Het is ook onze fout”: Italiaanse belofterenner schrijft pakkend pleidooi voor meer veiligheid na dood Muriel Furrer

De tragische dood van Muriel Furrer (18) op het afgelopen WK wielrennen in Zürich zindert na in wielerland. De Italiaanse renner Andrea Raccagni Noviero, een 20-jarige belofte van Soudal Quick-Step, heeft op Instagram een aangrijpende post gedeeld over zijn eigen schuldgevoel bij het overlijden. “Omdat ik de kans had om te spreken en het niet gedaan heb.”

Lees meer »

Jacky Lafon haakt af voor ‘Winter Wonderland’ en wordt vervangen door extra internationale acts: “Ik heb nood aan rust en doe drie maanden niets!”

Tijdens ‘Winter Wonderland’, de nieuwe wintervariété van Het Witte Paard in Blankenberge, zal Jacky Lafon niet te zien zijn. De drukke zomer heeft haar tol geëist op Jacky Lafon. De vrolijke namiddagrevue ‘Jonger dan je denkt’ speelde 26 keer voor volle zalen. Haar batterij is plat en daarom doet ze de komende drie maanden niets. Enkel maar rusten, waaronder in

Lees meer »

Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge

Cercle Brugge begint om 18.45 uur aan zijn avontuur in de Conference League met een duel op Jan Breydel. Tegenstander is het Zwitserse Sankt Gallen. Het bezoekersvak is met 1.500 plaatsen uitverkocht.
The post Zwitserse supporters houden het rustig in centrum Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »