Nieuwe buste van Cowboy Henk wordt midden mei geplaatst

De zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit was al enige tijd in zeer slechte staat. De afwerking en de plaatsing van de nieuwe pop art versie was voorzien voor eind 2023, maar de productie liep wat vertraging op. “De plaatsing van het werk is nu voorzien voor de week van 13 mei”, zegt Axel Ronse, schepen van Cultuur.

De nieuwe buste van Cowboy Henk is te vergelijken met het werk in Middelkerke, voor het woon- en zorgcentrum ‘De Ril’. “Het werk wordt gebouwd uit zes isomo blokken (4x12x10) die gebeeldhouwd worden als de buste van Cowboy Henk naar ontwerp van Herr Seele. Op die gebeeldhouwde isomo wordt een harde kunststoflaag gespoten die daarna in de typische Cowboy Henk kleuren (geel, roze, wit, zwart) wordt geschilderd”, legt Ronse uit.

Van 8 tot 21 april wordt de nieuwe buste samengesteld, de week erop bespoten met kunststof en van 29 april tot 5 mei geschilderd. Er wordt een extra week ingecalculeerd voor onvoorziene omstandigheden. Midden mei wordt het kunstwerk op de rotonde geplaatst.

The post Nieuwe buste van Cowboy Henk wordt midden mei geplaatst is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK LIVE. We naderen de echte finale! Doet Evenepoel mee voor winst? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje

Een 59-jarige vrouw moest woensdagavond uit haar wagen geholpen worden nadat ze per ongeluk in de vaart belandde in de Oerenstraat tussen Beauvoorde en Oeren. De dame raakte niet gewond.
The post Vrouw (59) belandt met achterzijde auto in klein vaartje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belfius Bank krijgt boete van 1 miljoen euro omdat ze klanten niet juist informeerde over risico’s kasbons

Belfius Bank heeft van de FSMA, de markttoezichthouder, een boete van 1 miljoen euro gekregen omdat ze klanten die intekenden op een kasbon, niet de juiste infobrochure heeft verschaft. Ook was de reclame voor de kasbon niet goedgekeurd door de FSMA. Naast de boete moet Belfius ook een nieuw lid met "een goede juridische opleiding" toevoegen aan haar directiecomité.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij kreeg de volle laag van De Bruyne toen hij niet goed doordekte”: drie mindere Duivels, twee keer 7 op 10

Geen cadeau voor de Rode Duivels in Hongarije, een match zonder publiek tegen Israël. Niet de minste beleving in de tribunes en dat weerspiegelde zich ook lang op het veld. Gelukkig volgde er een tweede helft met veel meer animo, al konden slechts twee spelers zich onderscheiden. Drie Duivels moeten het stellen met een vijfje. Ons rapport.

Lees meer »