Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Waardamme

Maandagnamiddag om 16.25 uur is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in de Kortrijksestraat in Waardamme.

De motorrijder kon een lichte bestelwagen met aanhangwagen niet meer ontwijken toen deze wilde keren. De motorrijder reed de bestelwagen in de flank aan en kwam zwaar ten val.

Naar ziekenhuis

Hij kreeg de eerste zorgen ter plaatse toegediend, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. De Kortrijksestraat was door het ongeval volledig versperd. Om 17 uur was de weg weer vrij. (Gst)

The post Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Waardamme is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw

“Jenny Standaert is een schat van een vrouw met een gouden hart”, mailt Caroline Van Acker naar KW. “Nooit is iets haar teveel. Alles doet ze met een glimlach. Dit verdient zeker een bloemetje!” En dus trokken we naar Sint-Andries Brugge.
The post Een bloemetje voor Jenny Standaert, een schat van een vrouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: Wallonië geteisterd door felle neerslag, hagel en windstoten, ook in regio Mechelen en Tienen hevige regen

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra gezonde mix van verjonging en ervaring op onze lijst”

CD&V Kortemark trekt op 13 oktober naar de stembus met negen nieuwe namen op z’n kieslijst. Ze trekken resoluut de kaart van de verjonging en kiezen hiermee voor een mix van ervaring en nieuwe mensen. Burgemeester Karolien Damman trekt de lijst, schepen Christine Logghe is lijstduwer.
The post CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra

Lees meer »

Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag anno 2024 wordt op zondag 8 september in Meulebeke omgedoopt tot een onvergetelijke fietsuitstap. Onder de noemer ‘En Route’ organiseert het lokaal bestuur van de Berengemeente een boeiende activiteit. Het wordt een aangename fietstocht doorheen pittoreske landschappen met tal van bezienswaardigheden onderweg.
The post Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Kuurne en Leiedal vatten tweede luik van Roterij Sabbe aan

De komende twee jaar plant intercommunale Leiedal en de gemeente Kuurne een grondige renovatie van roterij Sabbe, gelegen aan de Bondgenotenlaan in Kuurne. Door leegstand, drugdelicten, vandalisme en diefstal heeft zowel de omgeving van de roterij als het gebouw zelf aanzienlijke schade opgelopen. Nu wil Leiedal het gebouw van roterij Sabbe herstellen om verdere aftakeling te voorkomen en het erfgoed

Lees meer »

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »

Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »