Loodzware klap voor personeel Van Hool, nu slechts tot 950 jobs behouden blijven: “Waar ga ik op mijn 58ste nog werk vinden?”

Een gitzwarte dag is het voor busbouwer Van Hool uit Koningshooikt. Het bedrijf werd officieel failliet verklaard en de overnemer gaat slechts 650 tot 950 van de 2.500 jobs behouden. “Een donkere dag voor duizenden gezinnen”, klonk het.

 

Meer krantenkoppen in België

Vincent Van Gogh te gast in De Wassenaard

De kinderen van het vijfde leerjaar van basisschool De Wassenaard leerden de voorbije weken de schilder en mens Vincent Van Gogh kennen. Ze lazen zijn levensverhaal, bestudeerden zijn werken, luisterden naar beschrijvingen van zelfportretten die ze daarna koppelden aan het juiste schilderij. Dit alles als voorbereiding op een tentoonstelling met eigen Van Gogh-schilderijen. Met eigen
The post Vincent Van

Lees meer »

“Veel mensen noemen mij de échte burgemeester”: niet Katrien Desomer, maar Valentijn Despeghel is stemmenkampioen in Ieper

Met 3.202 naamstemmen kroont Valentijn Despeghel zich tot stemmenkampioen van Ieper. Dat zijn er 213 meer dan toekomstig burgemeester Katrien Desomer. Zijn partij Vooruit stijgt ook van vijf naar twaalf zetels, maar belandt toch op de oppositiebanken. Naast trots overheerst dan ook teleurstelling dat de meerderheid van Team Ieper niet werd gebroken.
The post “Veel mensen noemen mij de

Lees meer »

Record: meer dan 150 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij Taiwan

In één enkele dag hebben de autoriteiten in Taiwan 153 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij het eiland: een record. Dat blijkt uit gegevens van het Taiwanese ministerie van Defensie, na een dag van Chinese militaire manoeuvres. In dezelfde periode, tot 6 uur dinsdagochtend (plaatselijke tijd), werden ook 14 Chinese schepen waargenomen.

Lees meer »

“De fauw laat mij vallen. Ik was te weinig bezig met handjes schudden”: Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) ontgoocheld na verkiezingen

Uittredend financiënschepen Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) reageert ontgoocheld omdat haar verliezende liberale partij vanaf december niet meer tot het Brugs stadsbestuur zal behoren: “Ik was een loyale partner om vooruitgang te boeken in dossiers. Vooruit viel Dirk De fauw aan in dossiers over de bussen en de ziekenhuisfusie. Hij werd zelfs door hen Joe Biden genoemd.”
The post

Lees meer »