Koning van Bahrein verleent gratie aan 1.584 mensen

De koning van Bahrein, Hamad bin Isa Al Khalifa, heeft 1.584 mensen gratie verleend. De gevangenen waren veroordeeld voor strafzaken of rellen. Het koninklijk pardon werd afgekondigd aan de vooravond van Eid, dat het einde van de ramadan markeert. Dat geeft vaak aanleiding tot gratieverlening door verschillende leiders uit de Perzische Golf. 

Meer krantenkoppen in België

Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis?

De netheid van Oostende is voor veel inwoners een belangrijk onderwerp. Er zijn allerlei acties, maar hoe gaat men om met overlast door meeuwen die afvalzakken openprikken, of met sluikstorters? Moet de stad strenger optreden tegen vuilnis? De partijen hebben voorstellen.
The post Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis? appeared first

Lees meer »

Kuurne: Zuster Rosa blaast 104 kaarsjes uit

Afgelopen vrijdag vierde Zuster Roza Quartier, die woontachtig is in het woonzorgcentrum Zorg en Welzijn in Kuurne, haar 104 de verjaardag.
The post Kuurne: Zuster Rosa blaast 104 kaarsjes uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kiss en Ride-zone aan het KSA-lokaal

Op het Rumbeekse Kerkplein is er voortaan elke zaterdag van 13 tot 14 uur een ‘Kiss en Ride-zone’ in de buurt van het KSA-lokaal. De kersverse voorzitter van de KSA ouderraad, Dimitri Degryse, heeft samen met zijn ploeg de vraag voor een dergelijke zone aan het stadsbestuur voorgelegd. “We hebben vlot de goedkeuring gekregen en
The post Kiss en

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is één van de opties”: afscheidnemend bondscoach Vanthourenhout over zijn toekomstplannen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »

Volg hier de eedaflegging van de Vlaamse regering – Homans blijft tot eind dit jaar voorzitter Vlaams Parlement

Nu het regeerakkoord rond is en de ministerposten verdeeld zijn, kan toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag in het Vlaams Parlement zijn regeerverklaring afleggen. Op de valreep is er dan toch nog een Septemberverklaring. De eedaflegging en die toespraak kan je hier live volgen vanaf 14 uur. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »