Kleuter (4) naar ziekenhuis met snijwonden nadat stuk gevel naar beneden valt op caféterras in Oostende

Een kindje van 4 jaar is maandagavond met snijwonden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat brokstukken van een gevel naar beneden kwamen. De kleuter zat net met haar opa op het terras van café ’t Peerd iets te drinken toen het incident gebeurde.

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, waarna besloten werd het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen. “Er is een aannemer aangesteld om de gevel te herstellen”, vertelt brandweerkapitein Dries Van der Veken.

Brokstukken vallen

De laatste week van de paasvakantie, eindelijk goed weer en de terrassen overvol: het is genieten aan de kust. Ook op het terras van café ’t Peerd op het Leopold-I plein in Oostende zaten enkele mensen na een zonnige dag nog iets te drinken. Even voor 18.30 uur kwam daar plots een deel van de gevel naar beneden, recht op het terras. Enkele brokstukken belandden daarbij op een vierjarig kind. De kleuter liep enkele snijwonden op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is momenteel niet duidelijk wat de toestand van het kindje is.

Beveiligde ingang

De brandweer controleerde met de ladderwagen de stabiliteit van de gevel. Na de controle werd besloten het café voor onbepaalde tijd te sluiten wegens structurele problemen. Het is voorlopig onduidelijk hoe het incident kon gebeuren.

Aan het pand vlak naast het café worden er momenteel werkzaamheden uitgevoerd, maar het is niet duidelijk of die werkzaamheden de oorzaak zijn. Volgens de brandweer gaat het om een zeer oud gebouw. Een deel van de Karel Janssenslaan werd tijdens de interventie afgesloten voor verkeer. De brandweer blijft voorlopig nog even ter plaatse om een overdekte constructie te maken zodat het terras veilig is. De bovenliggende appartementen werden na beraad niet onbewoonbaar verklaard, maar de brandweer zal wel een beveiligde ingang voorzien zodat de bewoners veilig naar boven kunnen.

The post Kleuter (4) naar ziekenhuis met snijwonden nadat stuk gevel naar beneden valt op caféterras in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

10 jaar na uitroeping kalifaat: “IS is niet verdwenen, maar getransformeerd tot een ander soort organisatie”

Het is exact 10 jaar geleden dat Abu Bakr al-Baghdadi, leider van terreurgroep Islamitische Staat, een kalifaat uitriep in Syrië en Noord-Irak. Bijna 5 jaar later werd het laatste bolwerk van het kalifaat veroverd, maar betekende dat ook het einde van de terreur? Wat blijft er vandaag van de terreurgroep over en waarvoor moeten we opletten? Annelies Pauwels van het

Lees meer »