Henk (48) en Nathalie (47) openen bakkerij in toeristisch hart van Bredene: “We staan hier al 25 jaar op de markt”

Wie dacht dat bakkers met uitsterven bedreigd werden, heeft het mis. In Bredene opende vorige week dinsdag een nieuw adresje waar je brood en gebak kan kopen en dan wel in het toeristische gedeelte van de gemeente. “We kennen Bredene goed, want we komen hier al 25 jaar om brood en gebak te verkopen op de markt”, zeggen de uitbaters.

Henk Demuynck en Nathalie Cnudde komen dan wel uit het Gentse, meer bepaald uit De Pinte, toch zijn ze geen onbekenden in de regio en die regio mag je best ruim nemen. “Al 25 jaar staan we hier voor de deur op de markt in de Bredense Kapelstraat”, verduidelijkt Henk. “Maar we staan eigenlijk op verschillende markten: van Koksijde tot een groot deel van de kust en zelfs tot in Brussel. We verkopen er al jaren brood en gebak.”

Bredene als ideale locatie

Dat Henk er uiteindelijk voor koos om brood en gebak te verkopen, hoef je niet ver te zoeken. “Mijn vader was bakker en ook hij deed de markten”, vervolgt Henk. “Uiteindelijk besloot ik om op mijn eigen benen te staan en ook ik wou de markten doen. Eerst zijn we echter gestart in de toenmalige GB van Waregem en Middelkerke. Daar verkochten we onze producten aan de ingang. Uiteindelijk werd de GB de Carrefour en konden ook wij daar niet blijven. De markten brachten soelaas en we zijn blij dat we die stap toen gezet hebben.”

Tussen 2000 en 2015 baatte het koppel ook een frituur uit. “Maar de markt zijn we altijd blijven doen”, legt Henk uit. “We kennen dus ook het potentieel dat Bredene heeft. Tijdens het hoogseizoen is Bredene echt wel de plaats om er een onderneming te starten. Bredene is echter meer dan een toeristische gemeente. Ook tijdens de wintermaanden is het hier veel drukker geworden ten opzichte van vroeger. Net dat is de reden dat we ervoor kozen om hier onze zaak te starten. We bevinden ons vlakbij de vele campings en dat heeft ons over de streep gehaald. En we keken bovendien al langer uit naar de kust. Een bakkerij in de Kapelstraat, in het hart van Bredene, bleek uiteindelijk te zijn wat we wilden.”

Zoektocht naar personeel

Henk en zijn vrouw Nathalie verkopen er onder andere brood, maar ook echte Diksmuidse boterkoeken en andere koffiekoeken. Ook taart behoort tot het assortiment. Personeel vinden blijkt geen gemakkelijke klus te zijn. “Onze oudste medewerker is 71 jaar. Gelukkig kunnen we rekenen op onze dochters Lotte (17) en Louise (14). Jong volk vinden om te werken blijkt niet zo simpel te zijn. Je moet weten dat wij hier op marktdagen, in combinatie met de bakkerij nu, met negen mensen aan het werk zijn, hé”, aldus Henk.

Bakkerij ‘Copain et Copine’ is op weekdagen open vanaf 6 tot 18 uur. Op zaterdag is dat van 7 tot 17 uur en op zondag van 7 tot 14 uur. Op maandag is de bakkerij gesloten. “Tijdens de wintermaanden gaan we die openingsuren vermoedelijk wat aanpassen, maar dat moeten we nog bekijken”, besluit Henk.

The post Henk (48) en Nathalie (47) openen bakkerij in toeristisch hart van Bredene: “We staan hier al 25 jaar op de markt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden”

Met Visit Gistel heeft de stad een gloednieuw interactief toeristisch infocentrum geopend. Hoe je het ook draait of keert: voor een relatief kleine stad is dit een zeer knap project. “We willen bezoekers verleiden om nieuwe dingen te ontdekken.”
The post Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Nog twee dagen tot Biden versus Trump: hoe bereiden presidentskandidaten zich voor op eerste tv-debat?

De spanning stijgt bij Joe Biden (81) en Donald Trump (78). De twee rivalen nemen het donderdagavond Amerikaanse tijd tegen elkaar op in hun eerste tv-debat in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november. De confrontatie tussen de Democraat en de Republikein belooft alvast vonken te geven. En de voorbereiding op het debat? Die pakken Biden en Trump op een compleet

Lees meer »

Afscheid van een blauw-zwart icoon: de tien hoofdstukken in de succesvolle carrière van Ruud Vormer

Ruud Vormer heeft op 36-jarige leeftijd beslist om de voetbalschoenen aan de haak te hangen. De Nederlander voetbalde zich de afgelopen jaren in de Belgische voetbalgeschiedenis en won tijdens zijn carrière onder meer vijf landstitels, één beker, vier supercups én een Gouden Schoen. Wij blikken daarom in tien hoofdstukken terug op een rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van een

Lees meer »