‘We laten zien dat we niet zitten te wachten tot jullie ons komen helpen’: negen artikels over de oorlog in Oekraïne van deze week

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Omstreden Venezolaanse president Maduro verrast: ‘Dit jaar vieren we Kerstmis op 1 oktober’

Terwijl de aandacht van de wereld voor Venezuela zich richt op de gevolgen van een zeer omstreden presidentsverkiezing, de vervolging van critici van het bewind en het arrestatiebevel tegen de voormalige oppositiekandidaat voor het presidentschap, kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro iets opvallends aan: hij besloot de viering van Kerstmis naar voren te halen en wel op 1 oktober.

Lees meer »

Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen”

Met een geknalde afstand van 38,09 meter mag Ward Honoré zich de nieuwe, Belgische kampioen savatteschieten noemen. Tijdens de bloedstollende strijd in Kortrijk slaagde hij erin zijn pantoffel het verst te lanceren. “Het verschil was zo miniem dat je er geen meetlat meer tussen kon krijgen.”
The post Ward wint het BK Savatteschieten: “Het verschil was zo miniem dat

Lees meer »

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »

André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag

André Janssens (95) en Simonne Ponjaert (93) stapten maar liefst 75 jaar geleden in het huwelijksbootje. Een zeldzaamheid, maar het koppel ziet elkaar na al die jaren nog even graag.
The post André en Simonne vieren albasten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominique Pélicot (71) ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag

Yvonna Belpaeme heeft op dinsdag 3 september haar 100ste verjaardag gevierd. Ze deed dat samen met familie en het personeel van woonzorgcentrum Jacky Maes, waar ze verblijft.
The post Yvonna Belpaeme viert honderdste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »

Busvervoer in de Westhoek maakt veelbelevonde start bij de start van het schooljaar: “maar de echte test moet nog komen”

In de Westhoek heeft het busvervoer een veelbelovende start gemaakt op 1e dag van het nieuwe schooljaar. Vorig jaar waren er tijdens de ochtendspits bijna het hele jaar door problemen met de lijnbussen, waardoor leerlingen te laat kwamen op school. Vandaag waren er amper problemen, al was het aantal leerlingen dat naar Ieper reed ook beter gespreid, omdat sommige later

Lees meer »