Davo Wevelgem B op zucht van titel in Promo 2

Zondagmorgen staat het burenduel tussen VT Gullegem B en Davo Wevelgem B op de kalender. De ploeg van kapitein Loes Van Tieghem kan de titel al ruiken. Met slechts één verliespartij is Davo B bezig aan een indrukwekkend seizoen in Promo 2.

“We waren het seizoen begonnen zonder verwachtingen”, vertelt de 28-jarige Wevelgemse. “Als je dan halfweg de campagne nog altijd foutloos bent, begin je al eens na te denken over de titel. Daarna is het dan iedere wedstrijd van moeten, willen we de ranglijst blijven aanvoeren. En op één verloren wedstrijd na, op het veld van Sijos Menen, lieten we ons niet meer betrappen op fouten. Ook tegen VT Gullegem B is het dit weekend een belangrijke match. In de heenronde werd het 3-0, maar dat is nog geen garantie op succes. Iedereen is er alvast op gebrand de punten mee richting Wevelgem te nemen in dit burenduel.”

“Zelf ben ik vooral meer bezig met de teamprestatie als kapitein. Overleggen en bijsturen, in samenspraak met de coach is mijn taak. Ook volgend seizoen, indien we kampioen spelen, zullen we een competitieve ploeg op de mat kunnen brengen. De ploeg blijft hoofdzakelijk samen. Enkel de twee dames die er voor het seizoen bijkwamen, vertrekken. Negen speelsters blijven en er zullen wellicht enkele bijkomen”, weet Loes te melden.

Spannende weken

Zij begon met volleybal bij de jongens van Marke-Webis Wevelgem om dan de overstap te maken naar Davo Wevelgem. “Ik maakte al promoties mee, maar dit zou mijn eerste titel kunnen worden. Slagen we er in om het laken naar ons toe te trekken tegen Gullegem, dan kunnen we volgend weekend op het veld van Damesvolley Waregem de titel pakken. Maar zover zijn we uiteraard nog niet. Het worden nog enkele spannende weken”, besluit Loes Van Tieghem.

Zondag 7 april om 11 uur: VT Gullegem B – Davo Wevelgem B.

The post Davo Wevelgem B op zucht van titel in Promo 2 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We zijn altijd op zoek naar vers bloed”: Reuzengilde Jan Turpijn uit Nieuwpoort bestaat 100 jaar

In Nieuwpoort is er een traditie die boven alle andere uitstijgt, letterlijk en figuurlijk. In 1923 werd de Reuzengilde Jan Turpijn opgericht, een vereniging die al 100 jaar de culturele en historische erfenis van de stad met trots draagt. Wat begon meéén reus, Jan Turpijn I, is uitgegroeid tot een indrukwekkende familie van acht reuzen, die niet alleen in België,

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »

GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), heeft maandag een bezoek gebracht aan het Atheneum Avelgem. Hij volgde er mee met een ondersteuner van het leersteuncentrum Pixsy, dat leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften helpt.
The post GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het was geen urine, maar Ricard!”

Een Franse politieagent riskeert in beroep een jaar cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het

Lees meer »

“Ik doe iets volledig of ik doe het niet”: wie is zevenvoudig gouden amazone Michèle George (50)?

7 keer goud en 1 keer zilver over een periode van 4 olympiades: amazone Michèle George (50) is de beste Belgische vrouwelijke paralympiër aller tijden en evenaart het record van rolstoelatleet Paul van Winkel. Maar wie is de West-Vlaamse George eigenlijk, de meest ervaren atlete van Team Belgium die pas sinds 2008 meedoet in G-competities? “Op een paard zagen de

Lees meer »